Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A túlsúly is kapcsolatban áll a migrénes fejfájással – Tegyen ellene!

Egészség & Életmód

A túlsúly is kapcsolatban áll a migrénes fejfájással – Tegyen ellene!

A súlyfelesleg megnöveli az egészségügyi problémákkialakulásának a kockázatát és megnehezíti mindennapjainkat. Egy frissen közöltamerikai tanulmány szerint a migrén kialakulását is növelheti, vagysúlyosbíthatja a már meglévõ migrénes tüneteket a súlyfelesleg.

Az eredménybõlkiindulva javasolt néhány kilótól megszabadulnia annak, aki a migrénkellemetlenségeivel is küzd, hiszen így hatékonyan kezelhetõvé válik az aprobléma.

Lee Peterlin vezetésével a 20 és 55 év közötti amerikaiembereket vonták be a kiterjedt egészségügyi kutatásba. A felmérés soránegyértelmûen igazolták a nagy súlyfelesleg és migrén vagy súlyosabb fejfájáselõfordulásának a kapcsolatát.

A migrén pedig hatalmas nehézséget jelent aproblémával küzdõk számára, mert a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók hatástalanok, a vényköteles gyógyszerek viszont hatalmas dózisú hatóanyagot tartalmaznak, így, aki el akarja kerülni a túlzott gyógyszerfogyasztást ki kell várnia, hogy az éjszakai alvás segítsen a migrénes panaszain – vagy érdemesátgondolt diétába kezdeni, hiszen a kutatási eredmények azt igazolják, hogy azalacsonyabb testsúly esetében kevésbé fordulnak elõ a migrénes fejfájások.

A migrén sajnos tényleg súlyos probléma, mert olyan komoly fejfájást jelent, ami szédüléssel, émelygéssel, hányingerrel járhat, sõt jelentkezhet a fokozottérzékenység a fényekre és hanghatásokra. Általában a 20-45 éves korosztályt érinti.

Az amerikai kutatás eredményei szerint az elhízott nõk körében, leginkább ahasi terület elhízása mellett, akár 10%-kal megnövekedhet a migrénelõfordulása. Míg a normál súlyú nõk 30%-a küzd ezzel a problémával, addig a túlsúlyos nõk 40% érintheti a probléma.

A férfiak esetében 5%-nyi eltérésfigyelhetõ meg, míg az elhízott férfiak 20%-a küzd a migrénnel, addig a normál testsúlyú társaik 15%-nál jelentkezik ez a probléma.

Viszont az egészségesebbélet érve mellett a migréntõl való megszabadulás érdekében is érdemes leadni afelesleges kilókat, hiszen életünk számtalan területét megnehezíthetik.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel