Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A túlsúlyosaknak is szükségük van mozgásra!

Egészség & Életmód

A túlsúlyosaknak is szükségük van mozgásra!

A túlsúlyos emberek gyakran olyan egyszerû és kényelmesmegoldásokat keresnek a problémájukra, amilyen egyszerûen és kényelmesenelhíztak. Így gyakran az orvosoktól és a gyógyszerektõl várják a segítséget.

Azorvosok támogatják is a fogyás folyamatát, viszont a testmozgás kérdése megosztja a szakembereket. A túlságosan elhízott embereknek inkább nem ajánljáka testmozgást egyéb egészségügyi kockázat miatt.

Ezzel szemben Daniel Green, ausztrál egyetemi professzorkutatásai szerint a súlyosan elhízott emberek számára is ajánlott a mozgás.

A Sport és Egészségtudományi Egyetemen végzett kutatás eredményei szerint csak amozgás jelentheti a hatékony megoldást a hízásra és az elhízás ellen, hisz az orvosibeavatkozások sok komplikációt rejthetnek magukban, csodapirulák pedig tudjuk,hogy nem léteznek erre a problémára.

Persze a professzor is elismeri, hogyazokban a szélsõséges esetekben, amikor az ember már járni sem tud és képtelenaz alapvetõ élettani szükségleteit is önállóan kielégíteni azon már csak azoperáció segít.

Viszont mindaddig, amíg valaki képes mozogni, és képes ellátnimagát, arra is képesnek kell lennie, hogy rendszeresen mozogjon.

A mozgásnak persze nem az intenzív és megerõltetõ válfajárakell gondolni, hisz hiba lenne nagyobb igénybevételnek kitenni a szívet és hibalenne megterhelni az ízületeket. Éppen ezért egy olyan mozgásformát kellválasztani, amiben sok az ülve végezhetõ gyakorlat és kíméletes a szervezetnek.

A professzor úgy látja, hogy az ausztrál lakosság majdnem negyede túlsúlyos és annyira romlik ez az arány, illetve a már elhízott emberek is tovább híznak,hogy muszáj a súlyosabb következményeket az esetleges mûtéti beavatkozásokatmegelõzni és arra kell sarkallni a túlsúlyos embereket, hogy vessenek véget amozgásszegény életmódnak és kezdjenek el heti rendszerességgel sportolni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel