Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A világ legegészségesebb ételei

Egészség & Életmód

A világ legegészségesebb ételei

Az igényesen összeválogatott ételek ugyancsak meghatározzák vitalitásunkat, akár csak a sport. A testmozgás motorja az energiában rejlik, az egészséges életmód motorja pedig a tudatos evés, aminek az is része, ha megszámoljuk a bevinni kívánt kalóriák mennyiségét.

Sörélesztő, spenót, fekete és zöld tea, sovány marhahús, csipkebogyó, brokkoli, tengeri lazac, szója, tojás, tej – vajon mi a közös ezekben az ételekben? Egy német dietétikával foglalkozó szakkönyv szerint ez a világ 10 legegészségesebb étele.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy ezeket a minőségi hozzávalókat felhasználni, akár 3 napra olyan tápláló és egészséges étrendet tudunk összeállítani, ami egyáltalán nem hizlal.

A reggelire fogyasztott sovány tej – ha a kalóriadúsabb változat helyett ezt választod – csodálatos fehérjebomba. Popeye kedvencét és gyermekkori csemegét varázsolhat az asztalra a spenót és tükörtojás kombinációt használva. Ebédre kellő energiát adhat számodra a főtt sovány marha párolt brokkolival. Bár a marha vörös hús, főzve és sovány változatban tökéletes választás lehet.

A csipkebogyóból hidegen – hogy ne károsodjon vitamin tartalma – teát készítve igazi C-vitamin bombát kapunk. A fekete tea és a zöld tea hidegen és melegen fogyasztva is kellemes italunk lehet, a zöld tea zsírfogó és koleszterincsökkentő hatásával igazi társ a fogyókúrában

A tengeri lazac az a halféle, amit korlátlan mennyiségben ehetünk bármilyen fogyókúra során, ráadásul rengeteg fehérjét és ásványi anyagot is viszünk vele a szervezetünkbe, ellenben zsírt egy falatnyit sem.

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel