Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A zsigeri zsírok a legveszélyesebbek

Egészség & Életmód

A zsigeri zsírok a legveszélyesebbek

A BMI mérõszám sokszor elõkerül az elhízással és túlsúllyalösszefüggésben, viszont az igazság az, hogy a testzsír % meghatározása sokkalreálisabb képet mutat az elhízásról és annak súlyáról.

A BMI azért is adhatvalótlan eredményt, mert pusztán a testsúlyból és a testmagasságból realizálja,hogy melyik kategóriába tartozunk, viszont még számtalan tényezõ befolyásolja,hogy kövérek vagyunk-e, példának okáért az izomtömegünk és a csontozatunk súlyais.

Egy 190 centiméter magas és 110 kilós férfi nem feltétlenül elhízott, sõ takár élsportoló is lehet, akinek erõs csontozata és nagy izomtömege van.

A Mayo Klinikai eredményei szerint olyan veszélyes a zsírréteggel párnázott has, mint a dohányzás vagy a koleszterin.

A hasizsírpárnák azonban nem a szem számára is jól látható eltérések miatt jelentenekveszélyt, hanem a zsigeri zsírok miatt, amik a belsõ szerveinket veszik körül,mint például a májat.

Ezek a belsõ szerveinket borító zsírok okozzák aszélesebb derekunkat is, és ezek a zsírok olyan hormonokat képesek termelni, amelyek nem kedveznek az egészségünknek.

Éppen ezért a túlsúly nem csak megjelenésbeli problémátokoz, sokkal komolyabb kockázatot jelent az egészségünkre.

Még a túlsúly okoztahétköznapi nehézségek is elhanyagolhatóak azzal a kockázattal szemben, hogy egy elhízott ember gyakorta komoly anyagcsere problémákkal küzd.

A BMI éppen ezértnem a legideálisabb mérõszám, mert lehet a BMI értékünk teljesen ideális, eznem azt jelenti, hogy megfelelõ a vérzsír arány a szervezetünkben, ami viszontsokkal veszélyesebb, mint maga a túlsúly ténye.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel