Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az egészséges életmód alappillérei

Egészség & Életmód

Az egészséges életmód alappillérei

Gyakran könnyebben megszületik az elhatározás, hogy búcsútintve a régebbi, egészségre káros életmód helyett, az ember végre holnaptólvagy következõ hónaptól egészségesen fog élni – viszont a gyakorlatban márannál nehezebb valóban tenni is ezért a változásért.

Ha valaki egészségesebbenakar élni, nem árt tudnia, hogy ennek az életformának vannak bizonyos alappillérei, amikre építkezve kialakítható egy a szervezet számára hasznosabbéletmód.

Az egyik ilyen pillér, amire építhetünk a táplálkozási szokások átalakítása. Érdemes elhagyni a felesleges kalóriát és a cukrokat azétrendünkbõl, és azzal is csak jót teszünk, ha a húsok helyett a zöldségek és agyümölcsök, tejtermékek fogyasztása felé billentjük a mérleget.

A másik alapvetõ pillér a rendszeres testmozgás elõtérbe kerülése. A legnagyobb szolgálatot a szabad levegõn végzett testmozgássaltesszük az egészségünknek, a testünknek és a lelkünknek egyaránt.

Megelõzhetünkszámtalan betegséget, javíthatunk általános közérzetünkön, hatékonyabbankezelhetjük a mindennapi bosszús helyzeteket a lelki stabilitásunk révén, amita sporttól kaphatunk.

A friss levegõ és napfény pedig feltölt energiával, nem beszélve a D-vitamin raktárainkról; aktivizálja vérkeringésünket és remekhatással van belsõ harmóniánkra.

További alappillér a megfelelõ folyadékfogyasztás, a tisztavíz fogyasztása is. Ajánlott naponta 1,5-2 liter vizet innunk, és idõnként idõtés energiát szánnunk szervezetünk méregtelenítésére is.

Érdemes az étrend és a mozgás mellett fejben is változtatni, alapvetõ értékeket felvenni. Az egyik ilyen érték, amely az egészségesebbéletet szolgálja, a mértéktartás képessége.

Fontos még a pihenésre szánt idõis. Érdemes kellõ idõt adnunk magunknak a szórakozásra, a kedvesidõtöltéseinkre, aktív és passzív pihenésre, hogy igazán szépnek és kellemesnekláthassuk a környezetünket.

Ha egészségesen akarunk élni, merjük bátranalkalmazni ezeket az alapokat, akár a mai naptól.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel