Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az egészséges fogyókúra alapjai

Egészség & Életmód

Az egészséges fogyókúra alapjai

A túlsúly és az elhízás egyre nagyobb méreteket öltvilágszerte, ezért talán már egyetlen olyan felnõtt emberrel semtalálkozhatunk, aki életében legalább egy alkalommal ne diétázott vagyfogyókúrázott volna.

Gyakori hiba azonban a túlsúlyos fogyni vágyók körében,hogy nem szentelnek elegendõ figyelmet az egészséges fogyás alapjainak, és tudatos táplálkozás és életmódváltás helyett, egy teljesen rendszertelen fogyókúrát folytatnak, aminek nem is biztos, hogy lesz eredménye.

A megfelelõ fogyókúra alapja a méregtelenítés, hiszen csak afelesleges salakanyagok távozása után tud a szervezetünk a tartós fogyásra koncentrálni.

Nem szabad ugyanis elfelejtenünk azt, hogy az egészséges fogyás nem csak a vágyott testsúly elérésében merül ki, de arra is szükségünk van, hogy ezt azélért állapotot hosszú távon fenn tudjuk tartani.

A szervezet belsõ takarítása,a belek átmosása révén új mederbe kerül az anyagcsere, normalizálódik azemésztési folyamatunk, és számos olyan anyag távozik a szervezetbõl, ami márönmagában segítséget jelent, és le is adunk vele pár kilót.

A méregtelenítéstehát a fogyókúra elõszobája, hisz az étrendünkön is elkezdünk változtatni, amia fogyás további kulcsa lesz. Hiszen tudatos étkezés nélkül nincs egészségesfogyókúra.

Viszont nagyon fontos, hogy nem lehet ezt a folyamatot siettetni,hisz a testünk nincs felkészülve a hirtelen változása, nem várhatunk el egyiknapról a másikra gyors eredményeket.

Kellõ idõt kell hagyni a szervezetnekarra, hogy megszabadulhasson a káros szokásaitól, legyen az a rendszeres nassolás, vagy éppen a túl zsíros és hizlaló ételek fogyasztása.

A szervezetnekés az emberi léleknek is arra van szüksége, hogy a változások apró lépésekbenjöjjenek, hogy az ne legyen túlzottan megerõltetõ, ne érje felesleges terhelésa szervezetet és a lelket, hiszen akkor hamar dugába dõl a teljes fogyás terve.

A rendszeres sport és testmozgás jelenti még azt a pontot,ami egy egészséges fogyókúrában elengedhetetlen. A testünknek és az elménknekis szüksége van arra, hogy minden nap mozgásban legyen.

Elõfordulhat, hogynincs minden nap idõnk rendszeresen mozogni, de heti 2-3 alkalommal egy elfoglaltembernek is szüksége van arra, hogy beiktasson 60 percnyi mozgást, mert ez atest és lélek elemi szükséglete.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel