Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az elhízott nők kisebb eséllyel esnek teherbe!

Egészség & Életmód

Az elhízott nők kisebb eséllyel esnek teherbe!

Rémisztõ hírt közölt az Orvosi Nõgyógyászati és ReproduktívBiológiai Intézet kutatócsoportja azon kismamák részére, akik súlytöbblettelszeretnének belevágni a babaprojektbe.

A túlsúlyos nõk sokkal nehezebben esnekteherbe, mint ideális súlyú nõtársaik, sõt a vetélés elõfordulásának kockázata is magasabb.

Egy nagy résztvevõi létszámú – 50 ezer mesterségesenmegtermékenyített nõ részvételével, kutatás eredményei szerint az elhízott nõk 14%-kal kisebb eséllyel esnek teherbe és hordanak ki egészséges magzatot, mintnormális súlyú társaik.

A kutatók hozzátették, hogy a természetes úton fogantterhességre is valósnak tekinthetõ ez az eredmény, így minden gyermekre vágyó nõnek érdemes rendeznie a testsúlyát mielõtt gyermeket vállal, és érdemes olyanmegfelelõ egészségi állapotban várni egy magzatot, ami biztonságos mind azédesanya, mind a gyermek számára.

Az eredmények a kutatókat nem lepték meg, azonban érdekes,hogy az elhízás egy olyan gyulladásos állapotnak tekinthetõ, ami a fogantatástis akadályozza és a magzat egészséges fejlõdését is veszélyezteti.

A kutatókterveik szerint a következõ alkalommal azt vizsgálják, hogy konkrétan atúlsúlyos anyukák magzatai hogyan fejlõdnek.

A tanulmány eredményeit is figyelembe véve így a rosszszokások, mint alkoholfogyasztás és cigarettázás, elhagyása mellett érdemestestünket azzal is felkészíteni a várható gyermekvárás idõszakára, hogy leadjuka súlyfelesleget, és fittebb kismamaként biztosíthatjuk az egészségesebb belsõkörnyezetet gyermekünk számára.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel