Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Bakteriális fertőzés is okozhat elhízást!

Egészség & Életmód

Bakteriális fertőzés is okozhat elhízást!

Sokan mondjuk, hogy azért híznak el az emberek, mertegészségtelenül élnek, vagy éppen azért, mert egyszerûen hajlamuk van rá. Pedignem egyszer az egészséges életvitel mellett is elõfordul, hogy az emberfelszedi a felesleges kilókat.

Ennek az oka egy friss, amerikai kutatás szerintaz, hogy olyan rossz baktériumok fertõzhetik meg a szervezetet, amik indukáljákaz elhízást, és ez által olyan problémák alakulnak ki, mint a cukorbetegség,szívelégtelenség, koleszterinnel kapcsolatos zavarok.

Ezzel a kutatási eredmény új utak nyílnak a fogyókúrákvilágában, hiszen nem feltétlenül az életmód és az étkezésben bekövetkezettváltozás hozhatja meg az eredményt a súlyfelesleg kérdésében, de még arra sincsszükség, hogy a genetika miatt feltegyük a két kezünket – és ennél többet ne istegyünk a fogyás érdekében.

A kutatásban 169 elhízott, és 123 normál súlyú ember vett részt, akiknek a bélbaktériumait vizsgálták meg, és megdöbbentõeredményekre jöttek rá a kutatásban részt vevõ orvosok.

Jeroen Raes, akutatócsoport egyik munkatársa szerint csak a bélbaktériumok alapján határozottan el lehet különíteni, hogy az a vizsgálati anyag elhízott vagynormál súlyú emberé-e, hiszen a minták egy részében rendkívül alacsony volt abélbaktériumok száma.

A kutatás eredménye szerint azok fognak inkább elhízni,akiknek alacsonyabb számban vannak bélbaktériumai, méghozzá kisebb a jóbaktériumok aránya a beleikben, vagyis akár 23%-kal is kisebb változatosságot mutat az elhízott emberek bélbaktérium flórája.

Annak a pontos azonosításához,hogy pontosan milyen baktériumok állhatnak az elhízás hátterében, még továbbikutatások szükségesek, azonban úgy látszik az eddigi eredményekbõl, hogy asúlyunk szempontjából sem mindegy milyen baktériumok laknak a beleinkben.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel