Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Csernus doktor szerint lelki problémák állnak az elhízás hátterében

Egészség & Életmód

Csernus doktor szerint lelki problémák állnak az elhízás hátterében

Csernus doktor a legutóbb kiadott könyvében arról ír, hogymilyen tényezõk befolyásolhatják az elhízást, mik rejlenek a probléma mögött –olyan õszinte és csípõs stílusban, ahogyan azt tõle megszokhattuk. „

A kiút” c.könyvében Csernus azt az álláspontot képviseli, hogy a túlsúly mögött súlyos lelki problémák húzódnak, mégpedig olyan lelki problémák, amelyeket az emberekmég maguk elõtt is titkolnak, így nem kell azokat megoldaniuk.

A problémákkal valószembenézés és a felnõtt élet helyett a túlsúlyos emberek struccpolitikátfolytatnak és a valódi megoldások keresése helyett inkább állandóan esznek.

Csernus elismeri, hogy az elhízott embereket óriási veszélye fenyegeti, és komoly problémákat jelent az az állapot, amibe belekerültek.

A szakember úgy látja, hogy sokan a folytonos és kényszerszerû evéssel kerülikel, hogy valóban szembenézzenek az igazi problémáikkal, pedig sokszor ez utóbbinem is lenne olyan nehéz, és egyszerûbb út is lehet, mint csak hízni és hízni.

Pszichiáterként számtalan olyan emberrel dolgozott együtt, akik a saját problémájukból nem találták meg a kiutat, mert olyan börtönt, labirintust, kvázi Poklot teremtettek maguk köré, amibõl úgy érzik egyedül nem juthattak ki.

Pedig a szakember úgy tartja, hogy az a verem, amit az ember magának ás, ésbeleesik, abból bizony önmaga erejével tud csak kimászni, felállni és rálépni afelnõtt élet útjára.

„A kiút”c. könyvben Csernus doktor éppen arra a kérdésreválaszol, hogyan is lehet rálépni erre az útra, mik lehetnek az elsõ akciók,amiket megtehetünk magunkért, illetve megtehetnek magukért azok az elhízott,komoly lelki problémákkal küzdõ huszonévesek, akiknek a doktor elsõsorban címezte a legújabb könyvét.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel