Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Elhízást és cukorbetegséget is okozhatnak a nyugtatók és azantidepresszánsok

Egészség & Életmód

Elhízást és cukorbetegséget is okozhatnak a nyugtatók és azantidepresszánsok

Az antidepresszánsok, a nyugtatók és az altatók hajlamosabbátehetik az embert az elhízásra és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásánakrizikója is megnõ – közli a BBC egy amerikai kutatás eredményeit.

Az a kutatókszámára teljesen világos, hogy az elhízás és a cukorbetegség összefügg, viszontazzal kapcsolatban még nem egyértelmûek az adatok, hogy ezek a készítményekközvetlenül is befolyásolják-e a diabétesz kialakulását.

Bár a témában még számos kutatást szükséges elvégezni, hogya kutatók megbizonyosodjanak a készítmények pontos hatásairól, az ajánlásuk mármost megállja a helyét, hogy az altatót és egyéb nyugtató készítményeket szedõpáciensek és orvosaik jobb, ha rendszeresen szûrik és figyelik a cukorbetegség elõfordulási esélyeit, mert minél elõbb sikerül megcsípni a betegséget, annálkönnyebb lesz csökkenteni a kialakulását és megelõzni a veszélyeit.

Szerencsérea cukorbetegség egy könnyen felismerhetõ rendellenesség, amit egy egyszerûvérvizsgálat is kimutat, viszont ami még inkább figyelemreméltó, hogy a kutatásazt tárta fel, hogy az elhízás történik meg hamarabb és csak azt követõen a cukorbetegség, így mindenképpen figyelemmel kell lennie a nyugtatót szedõ emberekneka testsúlyukra.

Minden esetben a prevenció kell, hogy elõtérbe kerüljön,ahogy azt az orvosok sokszor hangsúlyozzák, ezért minden esetben figyelmet kell szentelni a megfelelõ táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak, fõlegazokban az esetekben, amikor az ember az elhízásra hajlamosító készítményeketszed.

A rendszeres sport azért is segít a pácienseken, mert azantidepresszánsok lelki eredetû problémát kezelnek, a sport pedig köztudottan pozitív befolyással van az emberek mentális jóllétére, így a kilókkal szembeniharc mellett még az antidepresszánsok elleni harcban is segítségünkre lehet azáltalunk kedvelt mozgásforma.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel