Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyókúra közel az ötvenhez? Igazi sikertörténet a változókoron túlról!

Egészség & Életmód

Fogyókúra közel az ötvenhez? Igazi sikertörténet a változókoron túlról!

Az idõ múlásával átalakul a nõk szervezete, így közel 50-hezegy nõ hajlamosabb lesz a hízásra, mert a szervezet mûködése ezt lehetõvéteszi, és könnyebben alakulnak ki zsírpárnák, mint az élet korábbi idõszakában.

Viszont ebben az életkorban, amikor már az ember nem a huszonéves bõrében él,talán azt érezheti, hogy annyira már nem is fontos, hogy néz ki.

A menopauza idõszaka kellemetlen változásokat hoz a nõk életében, a 49 éves Enikõ számára ez hirtelen 10 kiló súlyfelesleget jelentettminden egyéb tünet mellett. Enikõt összességében nem zavarták a kilók, viszonta családja a gyermekei unszolására kíméletes diétába kezdett és sport is azélete részévé vált.

Napi 30 percnyi idõt szánt a mozgásra, amik gyorsan pozitívhatásokat hozott az életébe, mert boldogabb, energikusabb lett, elégedettségtöltötte el.

Szépen új étkezési szokásokat alakított ki, új trükköket tanult akonyhában, és próbált életmódot váltani, próbált szemléletén is változtatni. Azelsõ három hónap után pedig ellenõrizte számokban is a haladását.

Enikõ a kezdeti 80 kiló helyett 71 kilót nyomott a mérlegen,a dereka 8 centivel karcsúbb, a csípõje a -10 centinek köszönhetõen formásabb. Enikõnek további tervei és céljai vannak a fogyásban, elsõdlegesen nem is amérleg diktálja számára a tempót, hanem a csinos alak.

Már most úgy érzi, hogyez egy új élet kezdete, hiszen elmúlt a „picit ez is fáj, picit amaz fáj”érzése, jól érzi magát fiatalok között is, és újabb energiákat mozgósított aházas életében is. Remek eredményeket ért el Enikõ közel 50 évesen, így aváltozó kor semminek sem lehet akadálya.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel