Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Fogyókúra természetesen? Nem lehetetlen, csak akarni kell

Egészség & Életmód

Fogyókúra természetesen? Nem lehetetlen, csak akarni kell

Nagy általánosságban rengeteg oldalról lehetőségünk van megközelíteni egy fogyókúrát. Ha valaki le akar adni néhány kilót, gyakran felvásárol különféle sikeresnek beállított termékeket, speciális ételeket, tablettákat, teákat – méghozzá az esetek többségében rendkívül drágán.

Mindezzel csak egyetlen probléma van: teljesen feleslegesek! Miért is gondoljuk például azt, hogy néhány tabletta lefogyaszthat minket, ha mellette ugyanúgy döntjük magunkba a kalóriákat, a zsíros ételeket, és nem mozgunk semmit sem? Miért is hisszük azt, hogy megtarthatjuk leadott kilóinkat, ha a speciális, kalóriacsökkentett élelmiszerek után visszatérünk korábbi egészségtelen életmódunkhoz?

A kérdések helyesek, a többség azonban nem akar, vagy nem mer válaszolni rájuk, mert ők is teljesen pontosan tisztában vannak vele: a fogyókúrák és a diéták többsége semmit nem ér, legfeljebb csak átmeneti megoldást kínál az embereknek, de a legtöbbször inkább jojó effektust idéz elő a szervezetben, tehát sokkal jobban járunk akkor, ha inkább úgy határozunk: életmódot változtatunk, és megpróbálunk természetesen lefogyni.

Hogy ez biztosan nem sikerül? Hogy mindez alkati kérdés? Óriási tévedés! Aki nem betegségből kifolyólag hízott el, annak természetes fogyókúra mellett le kell tudnia fogyni, és ha nem működik a dolog, akkor azt csak és kizárólag a saját kitartásának hiánya okozhatja.

Ahhoz azonban, hogy a fogyókúra természetes keretek között menjen végbe, tehát mindenféle külső gyógyszerek és drasztikus megszorítások helyett vidáman, mosolyogva és éhezéstől mentesen fogyjunk le, meg kell tanulnunk életmódot váltani.

Ehhez adunk az alábbiakban pár hasznos tanácsot, melyek ismeretében nagyon könnyen megszabadulhatunk plusz kilóinktól, még ha nem is hetek, hanem évek alatt, de az eredmény biztosan nem marad el. A lényeg, hogy olyan életmódot alakítsunk ki magunknak, ami fenntartható hosszabb távon. Hogyan álljunk neki?

Kezdjük az étrend átalakításával

A legfontosabb lépés! Oldalakat lehetne megtölteni az ide kapcsolódó intelmekkel, de ha valaki minimálisra tudja csökkenteni a zsírt, a cukrot és a szénhidrátot is az étrendjében, miközben egyre több zöldségre, gyümölcsre, fehérjére és egészséges szénhidrátra tér át, ezáltal sok rostot, de kevés kalóriát tartalmazó ételeket kezd el fogyasztani, az bizony kiváló kezdésnek tekinthető. Felejtsük el a gyorséttermeket, a zsíros húsokat és a péksüteményeket, hiszen ezek drasztikusan sok kalóriát adnak a szervezetnek.

Csökkentsük az adagokat

Merthogy akár szembe nézünk vele, akár nem, a legtöbb ember sajnos sokkal többet eszik, mint amennyire a szervezetének szüksége van a működéshez. Ez nem meglepő, hiszen minden ételt tálcán kínálnak elénk, nem kell arra gondolni, hogy mi lesz holnap, tehát ami a kezünk ügyébe kerül, azt gyakran megesszük, és a főétkezések során sem tartunk mértéket. Ha ezt csökkentjük, és az a kevesebb étel is egészségesebb, zsírban és cukorban szegényebb lesz, akkor azzal ismét hozzájárulunk ahhoz, hogy szó szerint csak úgy olvadjanak le rólunk a kilók.

Igyunk minél több folyadékot

Merthogy nem elég átalakítani az étrendet és csökkenteni a bevitt kalóriák számát, fel kell gyorsítanunk az anyagcserénket is, amit mozgás mellett úgy tudunk elérni a leghatékonyabban, ha napi szinten megiszunk legalább 2-3 liter folyadékot. Persze nem cukros üdítőket, hanem tiszta, szénsavmentes ásványvizet, illetve esetleg mézzel ízesített gyógyteákat, melyek a csökkentett adagokból fakadó kezdeti éhséget is csökkentik. Ha mindezek mellett egy kicsit még mozgunk is minden nap, azt vesszük majd észre, hogy egy-két hónap után mintha kicseréltek volna minket, sőt pár kilótól is garantáltan, sőt tartósan megszabadultunk.

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel