Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Forradalmi fogyókúrás módszerek: Zsírsejtátültetéssel az anyagcserehibák ellen!

Egészség & Életmód

Forradalmi fogyókúrás módszerek: Zsírsejtátültetéssel az anyagcserehibák ellen!

Az embereknek általában a zsírsejtekrõl az jut eszébe, hogyraktározásra valók, viszont olyan elengedhetetlen enzimek is találhatóakbennünk, amikkel a zsírsejtek súlyos elhízáson és az ún. juharfaszirup-betegségenis tudnak segíteni azzal, hogy az emésztési folyamatokat segítik, éskorrigálják az anyagcsere mûködésének a hibáit.

A juharfaszirup-betegséggel küzdõ embereknek májátültetéssel vagy egy nagyon szigorú fehérjementes diétával lehet segíteni. Viszont kutatókállatokon végzett kísérleteken úgy találták, hogy a zsírsejtátültetés issegíthet kezelni a problémát.

A kutatók felfedezték, hogy a zsírsejtekátültetése révén megoldhatóvá válik egy anyagcserezavar kezelése, ami egybenazt is jelentheti, hogy támogatást tudnak ezzel a terápiával adni azoknak asúlyosan elhízott embereknek, akiknél a túlsúly gyarapodása mögött egyértelmûen az anyagcsere zavara áll.

A kísérleteket eddig embereken nem végezték, csakállatkísérletek történtek, így nem lehet még arról biztosat tudni, hogyanbefolyásolná egy ilyen átültetés az emberi anyagcsere folyamatokat.

Az amerikai kísérletek megdöbbentõ eredményei szerint már 2 gramm zsírsejt átültetése is csodálatos hatásra képes, és rendkívüliváltozásokat indukál a kísérleti állatok szervezetében, és az állatokszervezete jól fogadta a zsírsejtátültetéseket.

A kísérlet vezetõje beszámoltarról is, hogy jelentõsen befolyásolja a beültetés sikerességét, hogy melyiktestrészbe történt a transzplantálás. A háton végzett átültetés rendkívülieredményeket hozott, viszont a hasüregben gyulladás alakult ki és a szervezet nem fogadta be az idegen sejteket.

A kutatók további tervei az õssejtekbevonása a kísérletezésbe, és remélik, hogy az újabb eredmények közelebb viszikõket a súlyos elhízás és a juharfaszirup-betegség könnyebb kezeléséhez egyhatékonyabb terápiás lehetõség megteremtésével – így talán nem utópia, hogyszinte egyetlen tûszúrással kezelhetõ legyen az elhízás.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel