Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Forradalmi találmány az ülőmunkát végzők számára – Ezzel aztán könnyű lesz lefogyni!

Egészség & Életmód

Forradalmi találmány az ülőmunkát végzők számára – Ezzel aztán könnyű lesz lefogyni!

A túlsúly világméreteket ölt, és rengeteg embert érint ateljes bolygón. A kutatók éppen azért elszántan dolgoznak a különfélecsodaszerek és találmányok kidolgozásán, hogy a lehetõ legtöbb emberneksegítséget nyújthassanak a fogyásban.

Sokszor egy-egy speciális területen dolgozókat, vagy egy bizonyos munkamódszer szerint dolgozókat jelölnek ki a kutatók célcsoportjuknak, akikre fókuszálva próbálnak innovatív megoldásokat kitalálni, és ezzel segíteni a fogyást.

A legújabb ötlet és talán abszurd svédtalálmány, azaz íróasztal, ami képes munka közben tornáztatni az embert –vagyis hatalmas segítséget jelenthet azoknak az embereknek, akik a naplegnagyobb részét ülõmunkával töltik.

A munkaközi pár perces szünetek alatt tett séták, és könnyedátmozgatás bizony az ülõmunkát végzõ emberek súlyproblémáink vajmi kevesetsegítenek.

Azt pedig mindenki elismerheti, hogy az elhízás terén az ülõmunkátvégzõ emberek csoportja igencsak veszélyeztetett, és szükségük lehet valami olyan módszerre, amivel munka közben is mozgásban tarthatják magukat.

A speciális íróasztal abban segít az embernek, hogy ne merevedjen le egytesttartásban, ne üljön görbén, ne legyen egy helyben túl sok ideig.

Ezt atalálmány úgy éri el, hogy gombnyomásra vagy idõzítve változtat a helyzetén,vagyis annak, aki éppen az asztalnál dolgozik, muszáj követnie az asztal mozgását, és idõnként fel kell állnia, majd újra le kell ülnie, vagyis állandómozgásban van, miközben a számítógép elõtt dolgozik.

A találmány esetében többbeállítás is lehetséges, tornáztathat akár egész nap is, de az is beállítható,hogy 30 percenként késztesse az embert valamilyen aktivitásra, mondjuk arra,hogy felálljon, így zökkentve ki a dolgozót a merev tartásból.

A találmány ígysegíthet a súlyfelesleg kialakulása elleni harcban és számos mozgásszerviproblémát is megelõzhet a felhasználója számára. Ezzel az abszurd megoldássalvajon egy gombnyomásra eltûnnének az ülõmunkát végzõ elhízottak?

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel