Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Forradalmi újdonság a fogyásban – Éheztesd a zsírszöveteidet!

Egészség & Életmód

Forradalmi újdonság a fogyásban – Éheztesd a zsírszöveteidet!

A Cincinatti Egyetemen zajló kutatások eredményeképpen olyanrendkívüli fogyókúrás program állítható össze, amely bizonyos fehérjéksegítségével képes a zsírsejteket elpusztítani, vagyis kiéheztetni azsírszövetet. Ezzel a folyamattal egyben elindul a zsírégetés a szervezetben,vagyis a fogyás.

Dr. Rany Steeley, belgyógyász elhízott állatokon végzettkísérletei során úgy találta, hogy a zsírsejtek halálához vezet, ha fehérjékkelkezelik az elhízott állatokat; és ennek az elhalálozási folyamatnakeredményeképpen csökken a testben a zsír aránya és csökken az étvágy is.

Azorvosok azt fedezték fel, hogy a zsírsejteket érhálózat szövi át, és a sejteknövekedéséhez ennek az érhálózatnak a gazdagodása szükséges.

Viszont abban azesetben, ha a zsírszövet éheztetése nyomná sikerül megakadályozni további erekképzõdését, akkor ezzel elérhetõ, hogy megállítsák a hízást, vagy éppen fogyástérjenek el a zsírsejt halálával. Vagyis olyan esetekre igaz ez, amikor azemberben növekszik a zsírsejtek száma.

Megdöbbentõ adat lehet, de fél kiló súlyfelszedéséhez a zsírszövetben legalább egy mérföldnyi új érhálózat kell, hogykialakuljon. Viszont ha sikerül megfékezni az érhálózat terjedését, azzalsikerül nyakon csípni a hízást is.

És sikerül a hízás mögött rejlõ többletenergia elfogyasztásán alapuló raktározási folyamatokat is lecsökkenteni, ha azérhálózatok hiányos kiépülése révén a feleslegesen bevitt kalória számára nincs elérhetõ zsírraktár.

A jövõben az orvosok célja, hogy embereknek segíthesseneka zsírsejt kiéheztetésével és a sejthalál folyamatával elérni a fogyásbankitûzött céljaikat, és megakadályozni az egészségügyi problémákat okozóelhízást.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel