Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Gyermekfogyókúra – A sok mozgás a leghatásosabb!

Egészség & Életmód

Gyermekfogyókúra – A sok mozgás a leghatásosabb!

A gyermekkori fogyókúrák legtöbb esetben igazi fejtöréstokoznak, hiszen a fejlõdésben lévõ gyermeki szervezet számára nélkülözhetetlen,hogy minden fontos tápanyagot, ásványi anyagot és vitamint biztosítani tudjunka szervezete számára.

A gyermekfogyókúrák trendi és radikális programjai éppenezért szigorúan tilosak, és óva intünk minden szülõt azok kipróbálásától. A gyermekek elõl nem szabad megvonni az ételeket.

Hiszen a koplalás és az éhezésa felnõtt szervezetében az emésztés drasztikus lassulásával jár együtt, amihosszabb távon tudjuk, hogy további hízást eredményez. Éppen ezért a fejlõdõbenlévõ gyermeki szervezetre nem tehetünk ekkora súlyt.

A mozgás jelenti az optimális megoldást, hisz a rendszeres sport segítségével érhetjük ellegkönnyebben a felesleges energiák felhasználását, az emésztési folyamatokoptimális mûködését.

A rendszeres testmozgás számtalan módon befolyásolja azemésztést és az energiafelhasználást. Elegendõ naponta körülbelül 60 percnyikellemes mozgást beilleszteni a gyermekek életébe, amivel már jelentõsen megnõaz energiafelhasználás, és az emésztés rááll egy egészségesebb és gyorsabbmûködésre.

Ebben az esetben a 60 percet egyhuzamban kell érteni, és lehetõleg olyan mozgást takarjon, ami képes teljes mértékben átmozgatni a testet.

Érdemesazon is elgondolkodni, hogy milyen sportágban érezheti jól magát a gyermek,hiszen fiatalkorban is érdemes kipróbálni a különbözõ egyéni vagy csoportossporttevékenységeket, ami nagyon jót tesz mind a kondíció mind a vitalitásszámára.

Éppen ezért tényleg érdemes minden testrészt megdolgozni, így alábakat, combokat, karokat, medencét, hasat, hátat és a vállakat. Nagyonfontos, ha már testmozgásról van szó, hogy a gyerekek is nyugodtan izzadhatnak,minél intenzívebben mozognak annál jobb hatás érhetõ el.

A rendszerestestmozgás esetében soha nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyire komplex rendszerben képes kifejteni a hatását, hisz egyszerre formálja a látható testet és izomzatot, másrészt a bensõnkre is aktivizáló hatással van azzal, hogy felgyorsítjaaz anyagcserénket és segít a zsírégetésben is.

Minél több egy emberi testizomzata annál kevesebb elfogyasztott energia alakul át zsírrá, mert atestünkben lévõ izmok felhasználják ezeket a bevitt energiákat.

Ha nincs többreidõnk, akkor napi 30 perc mozgás is rengeteg elõnnyel jár a gyermekeink számára, de érdemes a napi egy órás idõtartamot részesíteni elõnyben.

Kifejezett zsírégetés a gyerekek esetében is úgy érhetõ el amozgással, hogyha egy kevésbé intenzív ám annál hosszabb ideig tartó mozgásformátvégez. Lehet ez például heti egy alkalommal egy hosszabb biciklitúra, vagy egykirándulás a közeli erdõben, vagy órákon át tartó strandolás a nyári melegben.

Egy célnak kell teljesülnie, állandó mozgásban legyen a gyermek órákon át, és az a mozgás ne legyen túl intenzív. Az ilyen mozgásformák nem az izomfejlõdésérõl, hanem a zsírrétegek lefaragásáról szólnak.

Számítanunk kell arra, hogy az elhízott gyermekünk kezdetbennem szívesen mozog majd, hisz sokszor lehet motiválatlan vagy éppen csüggedt. Érdemeslehet közösen megtalálnunk a gyermekünkkel azt a célt, amiért szívesen mozog.

Remek alkalom ez arra is, hogy sok közös családi programot szervezzünk a mozgás köré, így elmenjünk vidámparkba, bringázni, vízi biciklizni, úszni ésstrandolni, kirándulni, állatkertbe. Bármilyen sportról, mozgásról és tornárólis legyen szó, mi is legyünk aktívak, és csináljuk együtt a gyermekünkkel.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel