Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Ha fogyni akarsz, akkor mozogj eleget!

Egészség & Életmód

Ha fogyni akarsz, akkor mozogj eleget!

Vagy inkább annyit, amennyit csak bírsz! Sajnos astatisztika szerint hazánk lakosságának 80%-a egyáltalán nem vagy csak nagyonkeveset mozog. Ellenben a fogyasztásunkat mérõ adatok azt mutatják, hogyátlagosan 3000 kalóriát tartalmazó ételt veszünk magunkhoz.

Ez azért sem jelentjó statisztikát, mert egy irodai munkát végzõ embernek az átlagos energiaigénye egy nap 2500 kalória. Ez azt jelenti, ha nem mozgunk, és nem égetjük ela feleslegesen bevitt energiát, akkor szépen lassan kialakulnak az úszógumik ésa zsírfelesleg az egyes testrészeken, a fenéken, a combon, a derekunkon.

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a napi rendszerességgel végzett testmozgás elengedhetetlen. Ez azt jelenti, hogy azéletkori besorolás szerint 30 év alatt heti 7 óra, 31-49 év között heti 6 óraés 50 év felett heti 5 óra aktív, mozgással és sporttal töltött óra a javasolt.

Az életkor elõrehaladtával persze a mozgásformák intenzitása is csökken,viszont a rendszeressége nem maradhat el. A mozgás esetében tehát két kulcstényezõt kell mindig szem elõtt tartanunk, mozogjunk rendszeresen és alkalmanként legalább egy órát töltsünk aktív mozgással.

Számtalan mozgásforma közül lehet választani kortól ésnemtõl függetlenül, bátran bringára pattanhat a teljes korosztály, sõt a hétvégi családi focizások is remek kikapcsolódást jelentenek. Az úszás egy remek mozgásforma idõs korban is, hiszen megmozgatja minden porcikánkat, denagyon kíméletes az ízületeinkkel és a csontjainkkal szemben.

A rendszeresmozgás vitalitást és örömet okoz, a boldogsághormonok révén a testünk és a lelkünk is megfiatalodik, a súlyfelesleg leadása pedig már csak ezeken felül isegy remek dolog.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel