Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hét finom étel, amitől kirobbanó formában lehetsz még szabadidőben is!

Egészség & Életmód

Hét finom étel, amitől kirobbanó formában lehetsz még szabadidőben is!

Jön az õsz, az idõ egyre hûvösebb, rövidülnek a nappalok, ésaz ember hajlamos egyre fáradtabbnak és lestrapáltabbnak érezni magát.

Sokan ilyenkor energiaital vagy kávé segítségével fokozzák a teljesítményüket amunkahelyükön, és nyernek plusz energiát, hogy a szabadidejüket is tartalmasantudják tölteni.

A természet azonban számtalan kalóriaszegény energiabombátkínál számunkra, amikkel egekbe nõhet a vitalitásunk, ezért érdemes ezekbõlcsemegéznünk a kávé és a mesterséges italok választása helyett.

A tökmag bármilyen formában fogyasztva segít energizálnibennünket, és jótékony hatással van az emésztésünkre is, hiszen magnéziumban gazdag kis magocskáról van szó, amit bátran fogyaszthatunk, ha szeretjük.

Az sovány joghurt B-vitamin tartalma révén bontja aszénhidrátokat és segíti az anyagcserénket, mindezek mellett pedig a fáradtságérzettõl is megszabadít bennünket.

A barna rizs tripofán (aminosav) tartalma révén képes energizálni minket, ami jó hatással van a kedvünkre és az idegeinkre.

Az aszalt sárgabarack természetes cukortartalma révén igazibenzin a szervezetünk motorjának, ami energizálja a testet és az elmét avércukorszint élénkítésével.

A mértékkel fogyasztott étcsokoládé flavonoid tartalma révén elûzi a rossz gondolatokat és vidámságot csal az arcunkra. Mértékkel pedig mégdiétában is bátran fogyaszthatjuk, hisz kis mennyiségben nem hizlal.

Ha szeretjük a gyümölcsöket, bátran fogyaszthatjuk acseresznyét, az áfonyát, hogy igazán energiára kapjunk; hiszen mindkettõ igazigyógyírt jelent a szakemberek szerint.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel