Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hogyan fogyj le természetes módon?

Egészség & Életmód

Hogyan fogyj le természetes módon?

Mind a felesleges túlsúly felhalmozásának, mind asúlyvesztésnek megvan a természetes folyamata, így van arra lehetõség, hogyvarázspirulák nélkül mondj búcsút a felszedett kilóknak.

A fogyókúrázók rémálma a jojó-effektus, amikor egy-egy gyors és szigorú diétás idõszakot a súlyvesztés gyors visszaszedése követ, majd egyújabb diéta kerül sorra, ami után újabb súlygyarapodás jön, újabb csalódás,amiatt, hogy nem sikerült megtartani a már korábban elért célt. Erre a megoldásaz, ha a fogyókúrára elegendõ idõt szánsz.

A testednek energiára van szüksége, ehhez pedig be kell vinned a megfelelõ kalóriát. Nem csak ahhoz van szükséged evésre, hogy életbenmaradj, hanem ahhoz, hogy bármilyen aktivitást el tudj végezni, legyen azsportolás, egy-egy rövidebb edzés vagy erõsítés. A kulcs a mennyiségben rejlik,tudnod kell, hogy mi számodra az optimális energiamennyiség, amire a szervezetedolajozott mûködéséhez igényed van.

Az önsanyargatásnak és az ételekmegvonásának nincs különösebben értelme, hiszen pont az ellenkezõjét válthatjaki a célodnak, egy-egy kritikus állapotban túleszed magad. A legrosszabbesetben annyira legyengülsz, hogy már fájdalmaid is lesznek tõle.

Az éhezésnek, hidd el, nincs értelme! A legtermészetesebbútja a fogyásnak az, ha mind minõségben, mind mennyiségben megadod aszervezetednek azokat a tápanyagokat, amik optimalizálják a szükséges folyamatok mûködését, és a felesleges kilókat szinte észrevétlenül leadhatod. Aszervezet harmonikus mûködését segítik elõ a böjtök és a méregtelenítõ kúrákis.

Régebben – leginkább a vallási rituálékhoz köthetõen – a húsvéti és akarácsonyi idõszakot megelõzõen (tehát évente két alkalommal) böjtöltek azemberek, viszont mindkét idõszak olyan alkalom volt az életükben, amikor akésõbb felvett táplálék a szervezet hasznára tudott válni. Ilyen szokásokmellett kevesebb volt a túlsúllyal küzdõ ember, a gazdagabb családok körében akadtnéhány számban súlyfelesleggel küzdõ ember.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel