Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Hosszú életet szeretnél? Íme az összetevők!

Egészség & Életmód

Hosszú életet szeretnél? Íme az összetevők!

Ki ne szeretne hosszú, gondtalan és egészséges életet? Vajonhányan tesznek aktívan ennek a vágyott állapotnak a megteremtéséért amindennapokban?

Feltételezhetõen egészen kevesen, hiszen nincs meg rá az anyagiháttér, nincs szabadidejük… és számtalan ürügy sorolható még fel. Viszont a jóhír az, hogy rengeteg olyan apró dolog létezik, amik bizonyítottan támogatják ahosszú életet, és nem kerülnek rengeteg pénzbe és vajmi kevés idõt kell fordítanunk rájuk.

A hosszú élet egyik alapköve a vörösbor. Mértékkel, napi 1-1 pohár vörösbor elfogyasztásával rákos és keringési problémák elõzhetõek meg,köszönhetõen a bor gazdag antioxidáns tartalmának.

A vörösbor mellett akiegyensúlyozott étkezés, a zöldségben és gyümölcsben gazdag táplálkozás, azsíros ételek és a vörös húsok kerülése is segíthetik a hosszú élettartamot.

Azöldségek és gyümölcsök fogyasztása rendkívül egészséges, és a brokkoli,karfiol, kelbimbó még a rákos megbetegedések megelõzésében is a segítségünkrelehet.

Tudományos tény, hogy létezik számos olyan szociális tényezõ,amik segítik a hosszú életet, ilyen a számtalan barát, a házasélet, a nagyméretû család – hiszen minél több emberi kapcsolat van az életünkben, annáltöbb boldogság forrás vehet minket körbe.

Érdekes kutatási eredmény, hogy astabil társkapcsolat, a támaszt jelentõ férj és feleség is befolyásolja azélettartamot, sõt az aktív házas élet a paplan és párnák között növeli a szervezet ellenálló képességét is – akár heti egy szex is kedvezõ hatásokatképes elérni.

A rendszeres sport, mint aktív tevékenység ugyancsak növeliaz élettartamot. A meditáció pedig segít lassítani az idõ múlását és az emberkevésbé öregszik, ha rendszeresen meditál, így ennek a relaxációs technikánakis érdemes elsajátítani a fortélyait, ha hosszú, gondtalan és egészséges életre vágyunk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel