Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így hozhatod formába alakodat és izmaidat a legkönnyebben!

Egészség & Életmód

Így hozhatod formába alakodat és izmaidat a legkönnyebben!

Ha egy kocka hasú, szálkás izomzatú sztár képe kerül elénk,akin egy deka felesleg sincs, jobbal merül fel a kérdés, vajon mégis hogyanlehet ezt elérni? Sajnos a sztároknak sincs semmiféle varázsszer a birtokukban,õk is rengeteget dolgoznak azért, hogy izmos formáik legyenek, viszont ez nemcsak számukra elérhetõ lehetõség, hanem bárki számára követhetõ módszer. Asztárok csak úgy nevezik ezt a lehetõséget, mint a 10-20-30 módszer.

Todd Durkin, sztáredzõ, a program atyja. A módszer alapja,hogy bármit is mozogj, végezz három gyakorlatból pontosan három sorozatot.Vagyis az elsõ feladatot ismételd 10-szer, a másodikat ismételd 20-szor, aharmadikat pedig ismételd el 30-szor.

A módszer azért hatásos, mert biztosítjaazt a szükségesnél nagyobb terhelést az izomzat számára, amitõl az fejlõdnitud, amitõl az izomzat épülni tud, és amitõl az alak egyre formásabb lesz. Agyakorlatok közben az izmaink fájnak, viszont ennek a folyamatnak éppen ez alényege.

Akkor kell további gyakorlatokat végeznünk, amikor már azt érezzük, hogy nem bírjuk tovább, erre a többletterhelésre van ahhoz szükség, hogy a termelõdõtejsav révén az izomzatunk növekedésbe kezdjen. Ez fárasztó? Ez nem fog menni?Akkor csak az ábrándozás marad az álomalakról! Ha menni fog, akkor nézzük megegy picit közelebbrõl a módszert

A 10-20-30 módszer elsõ pontja, hogy csináljunk tízszabályos fekvõtámaszt, vagyis addig engedjük le a testünket, míg könyökeink ésvállaink nem lesznek egymással párhuzamosak. Majd guggoljunk 20-at, csípõszélesterpeszben elõre tekintõ lábfejekkel, majd guggoljunk olyan mélyen, ahogy csaktudunk, és figyeljünk rá, hogy a térdünk nem kerülhet a bokánk elé, mintha csakegy székre ülnénk.

Az utolsó feladat a 30 gyorskorcsolya lesz. Ehhezbehajlított térdekkel, csípõszéles terpeszben állunk; majd baloldalra ugrunk ésugrásból a bal lábunkkal érkezünk a földre, a jobb lábunkat pedig eltoljukoldalra; és ezt a jobb oldalra ugorva is elvégezzük.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel