Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Lovak társaságában gyógyulhatnak a beteg gyerekek

Egészség & Életmód

Lovak társaságában gyógyulhatnak a beteg gyerekek

A Magyar Lovasterápiás Szövetség célja, hogy valamelybetegséggel küzdõ gyermekeket támogathassanak a lovak segítségével, a lovakközelségével, terápiás módszerekkel. Ezt a célkitûzést támogatja az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülõ lovas-terápiás verseny a gyermekek számára.

A Szövetség alelnöke, Bozori Gabriella, egyre növekvõ érdeklõdésrõl nyilatkozott, hiszen minden évben emelkedõ számú nevezéssekkel tudják szervezni az eseményt.

Idén 17 csapat és 140 gyermek részvételére számítanak. A Szövetség pedig igyekszik minden igényt, kisebb és nagyobb gyermek igényét, kielégíteni a választható versenyszámokkal.

Az egyes versenyszámokban a gyerekek összemérheti ktudásukat, gyakorolhatják versengési képességeiket, mindamellett, hogy terápiás hatása van az eseménynek.

Érdekes, hogy a rendezvényen olyan gyerekeket is felkészülten várnak, akik még nem ültek lóháton, hisz számukra futószáron vezetett versenyfeladatokat találtak ki.

A tapasztalt, a lóháton magabiztosanülõ gyerekek pedig önállóságukat is kamatoztathatják, és egyedül isvégigmehetnek a versenyszámokon – persze állandó és szakértõ felügyeletet biztosítanak a versenyen.

A gyerekeket nem csak a verseny várja a rendezvényen,egyéb aktív tevékenységek közül is választhatnak, mint a célba dobás,labirintuslovaglás, váltóverseny csapatban.

legnagyobb várakozást pedig az a versenyszám övezi, amelyben valódi díjlovasokkal mérhetik össze rátermettségüket a gyerekek.

A terápiában résztvevõ gyerekek képességeit felmérik és aversenyeket követõen visszamérést is végeznek, hogy láthatóvá tegyék az elért fejlõdést.

Bozori Gabriella szerint a lovas terápia során a gyermekek önfeledtek tudnak lenni, betegségük háttérbe kerül, a lovak javítják az általános közérzetüket is, és hatalmas boldogságot jelent számukra, hogy ilyen remekprogramokban vehetnek részt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel