Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Már az óvodásokat is egészséges életmódra kell nevelni

Egészség & Életmód

Már az óvodásokat is egészséges életmódra kell nevelni

Bácskai Márta az „Egészséget Még” (Making More Health)program vezetõje szerint egészen korán érdemes megismertetni a gyermekekkel isaz egészségmegõrzést, a testünknek és lelkünknek kedvezõ életvitelt. Minélhamarabb, annál jobb – akár már az óvodások számára is fontos ez a téma.

A „Gondolkodj Egészségesen” program abban segít agyerekeknek, hogy megértsék a mesék, zenék és játékok világán keresztül, hogymiért is fontos, miért is hasznos odafigyelni arra, hogy mit eszünk, hogyanétkezünk, hogyan is kell tudatosan megõrizni az egészségünket – és mindezt agyermeki elme számára felfogható formában képes a program átadni.

Bácskai Márta programja abban segít, hogy más szempontból nézhessen rá a szülõ, és ismerhessemeg a gyermek az egészségnevelést, aminek a gyermek is a központi figurája.

A program célja a megelõzés, és segít abban, hogy a gyermekek megértsék mi az, hogy egészségtudatosság, és õk maguk, hogyan képesek változást elérni és õk maguk, hogyan képesek uralkodni a saját lehetõségeik felett egy jobb életreményében.

Márta szerint óriási ereje van a meséknek, a játékoknak, atáncnak, a kézmûvességnek, a színháznak a gyerekek életében, és ezek mind olyaneszközök, amelyekkel könnyedén tanítható az óvodás korosztály.

Márta ezekkel agyermek centrikus módszereket ismerteti mega szülõkkel és a pedagógusokkal atudatos segítés érdekében. Hiszen egy óvodás is képes megérteni, hogy miért rossz az elhízás, és miért jó az egészséges élet.

Az egyik szemfelnyitogatórésze a programnak az, hogy a szülõknek el kell ismerniük, hogy az állandórohanásban sokkal kevesebb figyelmet szentelnek az étkezésnek, mint kellene,legyen szó saját magukról vagy éppen a gyerekeikrõl.

Ez viszont azteredményezi, hogy mind óvodás mind iskolás korban egyre nõ a súlyproblémákkalküzdõ gyermekek száma. Érdemes a szülõknek változtatni a család életén, és ebben segít nekik a program.

A gyerekeket pedig érdemes arra nevelni, hogy egy gyümölcs és zöldség sokkal hasznosabb, mint egy nassolnivaló; és a szabadbanjátszani sokkal élvezetesebb, mint a képernyõ elõtt ülni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel