Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Még a dohányzásnál is súlyosabb problémának tekinthetjük az elhízást

Egészség & Életmód

Még a dohányzásnál is súlyosabb problémának tekinthetjük az elhízást

A Gallup felmérése arról árulkodik, hogy az Amerikában élõpolgárok a cigarettázásnál, és az alkoholizálásnál is jelentõsebb gondnaktartja a túlsúly problémáját. Nem is lepõdünk meg ezen az eredményen, hiszen Amerikában az elhízás hamarosan népbetegséggé válik.

A testtömeg-indexünk, a testmagasságunk és a súlyunkfüggvényében árulkodik arról, hogy mennyire súlyos az elhízás. A skála pontjaialapján a 25-30 pont jelent túlsúlyt, a 30 feletti pont elhízást/kóróstúlsúlyt.

A legfrissebb kutatási adatok arról tanúskodnak, hogy az amerikai felnőttek több mint negyede elhízott. A 30-35 közötti BMI értékkel rendelkezõkaránya 23%, és közel 4% extrémen elhízott.

Számszerûsítve a Gallup eredményeit, akik azt vizsgálták,hogy az amerikai lakosság hogy tekint az elhízás, a dohányzás és az alkoholproblémájára, azt lehet elmondani, hogy a legsúlyosabb problémának az elhízást jelölték.

A felmérésben részt vevõk 80%-ban tartják a társadalomra nézve óriási gondnak az elhízást, 70%-ban a dohányzást és 50%-ban az alkoholfogyasztást isproblémának ítélik. A Gallup már harmadik alkalommal méri fel a témában azamerikaiak véleményét az elmúlt 10 év leforgása alatt.

A három felméréseredményeit is összevetették, és azt látták, hogy egyre nõtt a károsszokásokról problémaként vélekedõk aránya a felmérésben. Az alkohol esetében aváltozás elhanyagolható, viszont a dohányzás negatív értékelése 10%-kalmegnövekedett 2003 óta, az elhízás esetében pedig 20%-os emelkedést mutatott a negatív értékelés.

A fenti eredmények pedig teljesen politikamentes képetfestenek az elhízás problémájáról, mert függetlenek, republikánusok ésdemokraták egyformán körülbelül 80%-ban vélekedtek igen komoly problémaként azelhízásról.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel