Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Megdöbbentő A szúnyogcsípés is összefügg az elhízással!

Egészség & Életmód

Megdöbbentő A szúnyogcsípés is összefügg az elhízással!

A szúnyogcsípések befolyásolhatják a túlsúlyt – állítják aBrandeis és a Rutgers Egyetem kutatói.

Bármennyire megdöbbentõ elsõ hallásra ezaz összefüggés, a két egyetem kutatói azt bizonyították eredményeikkel, hogy az amerikai gyermekek és a felnõttek félnek a szúnyogoktól, szeretnék elkerülni aszúnyogcsípéseket, és ezért tartózkodnak kevesebb idõt a szabadtéren a nyáriidõszakban.

A két tanulmány egyöntetûen kijelenti, hogy kevesebbenküzdenének túlsúllyal, ha megoldott lenne a szúnyogok rendszeres irtása. Emögött az a kutatási eredmény is áll, hogy azokon a területeken, ahol a rovarok kevésbé fordulnak meg, heti szinten 2 órával többet tartózkodnak és mozognak azemberek a szabad levegõn.

A kutatók két erõsen szúnyogfertõzött területetvizsgáltak meg, az egyik Union Beach, a másik a Cliffwood Beach. A vizsgálatban40 gyerek vett részt, és a kutatók a szabadban eltöltött idõt vizsgálták. Akutatás idejére pedig a helyi szúnyogirtást is megváltoztatták, hogy ennek a hatásait is meg tudják figyelni a szakemberek.

John Worobey, kutatásvezetõ szerint a vizsgálat eredményeibár nem reprezentatívak, a vizsgált terület esetében kijelenthetõ, hogy az eredményesebb szúnyogirtás következtében a gyerekek jóval több idõt töltöttek a szabadban, mint a rovarok lepte régiókban.

A szakértõ szerint aszúnyogirtásnak, mint a közösség egészségét szolgáló tevékenységnek, számottevõszerepe van az elhízás megelõzésében és kezelésében, ezért ahol csak szükségesmeg kell hozni a megfelelõ intézkedéseket az emberek egészsége érdekében.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel