Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Milyen az elhízottak élete?

Egészség & Életmód

Milyen az elhízottak élete?

A súlyosan elhízott és túlsúlyos emberek bizonyára nagyonsok minden miatt irigykedve tekintenek a vékony és normális testsúlyútársaikra. Ennek több oka is lehet. Irigykedhetnek azért, mert õk tudnak futniés könnyedén le tudnak hajolni, hogy bekössék a cipõfûzõjüket. Minden bizonnyalirigylésre méltó, hogy egy vékony ember minden sarkon talál magának valamilyencsinos ruhadarabot, ami jól is áll neki.

Ha már a ruháknál tartunk, a divatotis a vékony emberekre találják ki, és nem a molettekre. Egy normál súlyú embernem látja problémásnak azt a helyzetet, amikor elromlik a lift és fel kellmennie akár a 10. emeletre, mert könnyedén lépcsõzik, ellenben a kövértársaival. Még talán az is lehet, hogy a vékonyabb embereknek kiegyensúlyozottabb a szociális életük és több barátjuk van, mint egy kövérebbembernek.

Ha már a lélek dolgainál járunk, egy kövér ember gyakran érezheti úgy,hogy õ semmit nem számít, és senkinek sem fontos, mert az egész világ csak asovány emberek körül forog. Sõt ha elképzelünk magunk elé egy duci és egyvékony gyereket, akkor valószínûleg azt feltételezzük, hogy a vékony gyereknek boldogabb a gyerekkora is.

Vékony emberként talán el sem tudjuk azt igazánképzelni, hogy ezek mennyire komoly álmok és vágyak egy kövér ember számára,aki méltán irigykedhet ezek miatt az egészen apró dolgok miatt is.

Mit lehetne tenni? Mi lehetne a megoldás? Nyilván egyértelmûa válasz, és fogyjon le minden ember, akinek már a túlsúlya rontja azéletminõségét, és megalapozza a fentiekre az irigységét. De mégis hogyan?

Az elsõ lépés az elhatározás megszületése, hogy a kövérember változtatni akarjon az életén. Érdemes minden változást apró lépésekben kivitelezni, hiszen ez hosszú távon sikeresebb eredményt hozhat, mintha rövididõn belül vár el magától az ember irreális eredményeket. Rendkívüli sikerttudhat maga mögött az az ember, aki képes egy év alatt leadni 30 kilót, és ez nemteljesíthetetlen cél, csak kitartás és elhatározása kérdése.

Félre kell tennieminden kövér embernek azt a belsõ gátlást, hogy õ képtelen ilyen eredményeketelérni, mert igenis képes rá. Számtalan embernek sikerült már, így az õtörténetükbõl mindenki bátran kellõ erõt és inspirációt nyerhet a sajátfogyásához is. Azok a kövér emberek, akik képesek tartósan lefogyni, gyökeresenmegváltozik az életük.

Teljesen új élmények és energiák érik, hiszen az önbizalmuk és önbecsülésük növekedése révén sikereket érnek el a szakmaiéletükben és a szerelmi életükben egyaránt. Képesek lesznek újra megbízni azemberekben és az õket körülvevõ közösségekben.

Megnõ az életminõségük, éssokkal elégedettebb és boldogabb emberek lesznek, mint korábban. Körülveszikõket az emberek, növekszik a szociális támogatottságuk, és az életük újrakönnyed és örömteli lehet, ahol az élet apró dolgai újra kellemes érzésseltöltik majd el õket.

Teljesen mindegy, hogy egy elhízott ember harminc vagy ötvenévesen lép a változás útjára, a változást mindig meg lehet lépni és át lehetélni. Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében érdemes minél hamarabbváltoztatni, de sosem késõ belekezdeni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel