Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Most kiderül, hogy miként hatnak a fogyasztószerek!

Egészség & Életmód

Most kiderül, hogy miként hatnak a fogyasztószerek!

A Brit Pszichológiai Társaság tanulmánya szerint a fogyasztócsodapiruláknak semmilyen hatása sincs a fogyásra, egyedül a placebo hatásérvényesül, ahhoz viszont nagyon drágák. Jobb, ha ezzel minden fogyni vágyótisztában van. Sajnos nem egyszer elõfordul, hogy a sok kudarc és sikertelenségután a megfáradt fogyókúrázó enged a csábításnak, és kipróbál egy-egyfogyitablettát.

A kutatásban feltárták, hogy a fogyitabletták mellé gyakortaajánlásként adják, hogyan étkezzenek a tabletta fogyasztása mellett. Így a csodapirula mellé a fogyókúrázó elkezd sok zöldséget és gyümölcsöt enni,mellõzi a túlságosan zsíros fogásokat, odafigyel arra, hogy mibõl és mennyiteszik.

A legtöbb esetben pedig valóban eredményeket is hoz a fogyni vágyókszámára ez a módszer, viszont a siker titka nem a csodabogyóban rejlik, hanemabban az életmódváltásban, amit a bogyó szedése indított el – állítják aszakemberek.

A Surrey Egyetem kutatásában 600 fõ vett részt, a páciensekorlisztát tartalmú fogyókúrás készítményt szedtek. Ez a készítmény fél év alatt segíthet lefogyni 4,5 kilót, köszönhetõen a zsír gátolt felszívódásának éslerakódásának.

Az igazság azonban az, hogy a kutatásban részt vevõ páciensek atabletta szedése mellett valójában csökkentették a zsírfogyasztást, amivel õkmaguk járultak hozzá a fogyáshoz, és nem a tabletta, legalábbis a tabletta nem a testükre volt hatással, hanem az elméjükre.

Amelia Hollywood, a kutatásvezetõkiemelte, hogy a bogyó nélkül is képesek lettek volna ezek az emberek fogyni,mert nem a bogyó indította el a testükben a fogyást. Hiszen azok a páciensek,akik a csodabogyó fogyasztása mellett nem változtatták meg az életmódjukat ésétkezési szokásaikat, õk nem fogytak a kezelés alatt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel