Napi egy alma, az orvos távol tartja tartja a régi mondás,amit elõszeretettel mondunk gyermekeinknek is. Ennek a régi bölcsességnekhatalmas igazságalapja van, hiszen az alma fogyasztása kedvezõ hatásokatgyakorol az emberi szervezetre ez által segítve az egészségünk megõrzését.
Azalma összetevõi kedvezõ hatással vannak a koleszterinre, segítik az anyagcserét,óvják a szívet, erõsítik a fogakat látható, hogy valóban számtalan kedvezõhatást gyakorol a szervezetre a rendszeres almafogyasztás.
Érdemes az almát jó alaposan megmosni és a héját iselfogyasztani, amiben rengeteg, a szervezet számára jól hasznosítható vitamin van, és ezt az állítást mára több kutatás is igazolta. Az alma héja gazdagA-vitaminban, C-vitaminban és K-vitaminban.
A-vitamin révén segít megõrizniaz éles látás képességét, és a sejtek megfelelõ mûködését. A C-vitamin azimmunrendszer motorja, és a fiatalos bõr titka a kollagén termelést serkentõtulajdonsága révén. A K-vitamin pedig segít a véralvadásban.
A vitaminokmellett olyan hasznos ásványi anyagokat is tartalmaz az alma, mint a sejtképzõdést és a sejt regenerálódást támogató folsav, a csontok és fogaképségét támogató kalcium, kálium és foszfor.
Az alma antioxidáns tartalma pedigtávol tartja a daganatos megbetegedéseket is. Mindezek fényében érdemes mindennap almát fogyasztanunk a héjával együtt.