Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Napi egy alma, az orvost távol tartja!

Egészség & Életmód

Napi egy alma, az orvost távol tartja!

Napi egy alma, az orvos távol tartja – tartja a régi mondás,amit elõszeretettel mondunk gyermekeinknek is. Ennek a régi bölcsességnekhatalmas igazságalapja van, hiszen az alma fogyasztása kedvezõ hatásokatgyakorol az emberi szervezetre ez által segítve az egészségünk megõrzését.

Azalma összetevõi kedvezõ hatással vannak a koleszterinre, segítik az anyagcserét,óvják a szívet, erõsítik a fogakat – látható, hogy valóban számtalan kedvezõhatást gyakorol a szervezetre a rendszeres almafogyasztás.

Érdemes az almát jó alaposan megmosni és a héját iselfogyasztani, amiben rengeteg, a szervezet számára jól hasznosítható vitamin van, és ezt az állítást mára több kutatás is igazolta. Az alma héja gazdagA-vitaminban, C-vitaminban és K-vitaminban.

A-vitamin révén segít megõrizniaz éles látás képességét, és a sejtek megfelelõ mûködését. A C-vitamin azimmunrendszer motorja, és a fiatalos bõr titka a kollagén termelést serkentõtulajdonsága révén. A K-vitamin pedig segít a véralvadásban.

A vitaminokmellett olyan hasznos ásványi anyagokat is tartalmaz az alma, mint a sejtképzõdést és a sejt regenerálódást támogató folsav, a csontok és fogaképségét támogató kalcium, kálium és foszfor.

Az alma antioxidáns tartalma pedigtávol tartja a daganatos megbetegedéseket is. Mindezek fényében érdemes mindennap almát fogyasztanunk a héjával együtt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel