Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem akar gyümölcsöt és zöldséget enni a gyerek? Segítünk!

Egészség & Életmód

Nem akar gyümölcsöt és zöldséget enni a gyerek? Segítünk!

A gyerekek zöme jobban szereti az édességeket és a csokit,mint a zöldséget és a gyümölcsöt, pedig rendkívül hasznos az õ szervezetüknekés egészségüknek is az utóbbiak kellõ mennyiségû fogyasztása. Szeretnénk párapró trükkel megismertetni az aggódó szülõt, hogyan is veheti rá gyermekét arra,hogy több gyümölcsöt és zöldséget egyen, egészségesen étkezzen.

Nagyon fontos, hogy mindig legyen gyümölcs és zöldség a kéznél, így sokkal nagyobb rá az esély, hogy a gyerkõc fogyasztani fog azegészséges alma vagy banán falatokból, ha gyakran van a szeme elõtt evésreelõkészítve a sok apró, harapnivaló falat.

A gyerekeknél van egy uralkodószabály, ha evésrõl van szó, és az ún. „meglátom és megszeretem” módszer. Remek lehetõség a gyümölcsök megszerettetésére, ha azokat joghurtba vagy tejbekeverjük, és ezzel nem csak a vitamin, hanem a kalcium bevitelét is biztosítjukaz apró szervezet számára.

Sõt, mivel agyerekek imádják a sütiket, az is egy remek választás, ha a süteményekbecsempésszük a friss gyümölcsöt, az aszalt gyümölcs darabokat, fõleg, ha egészségessüteményreceptet választunk. A zöldségekre is igazak a fenti trükkök, jólillenek a kefirhez és a tejfölhöz a sárgarépa, vagy mondjuk a borsó.

Elengedhetetlen, hogy megadjuk az étkezések módját, akkoris, ha gyermekekrõl van szó. Felnõttként szeretjük az igényes tálalást, a gyerekek pedig a vidám formákat szeretik.

Éppen ezért nyugodtan lehetünkkreatívak és kreálhatunk vidám formákat a tányérra a gyümölcsökbõl és azöldségekbõl, nagyobb kedvvel fogyasztja majd a gyerkõc ezeket a vidámfigurákat a tányérról.

Az is nagy segítség lehet, ha bevonjuk a gyerekeket asaláta készítés folyamatába, és megkérjük, hogy jöjjön velünk gyümölcssalátátvagy zöldségsalátát készíteni, és biztosan õ is bekap majd pár falatot,miközben közösen készül az étel.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel