Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem csak az alma, hanem az áfonya fogyasztásával is távol tarthatjuk a betegségeket

Egészség & Életmód

Nem csak az alma, hanem az áfonya fogyasztásával is távol tarthatjuk a betegségeket

Napi egy alma, az orvost távol tartja – gyakran mondogatjukgyermekeinknek ezt az õsi bölcsességet. Az alma mellett az áfonyának is kedvezõhatásai vannak, hiszen friss kutatási eredmények azt igazolják, hogy akár egymarék áfonya (30 dkg) rendszeres fogyasztása is segít a megbetegedéseket távoltartani.

A Maine Egyetem orvosai végeztek kutatásokat az áfonyakedvezõ hatásaival kapcsolatban. Az eredményeik szerint, ha naponta megeszünk 2bögre áfonyát, akkor az ellenálló képesség növelése mellett kedvezõen befolyásolhatjuk a koleszterinszintünket, gyorsíthatjuk emésztésünket, sõt akrónikus gyulladás is orvosolható általa.

A kutatók túlsúlyos és cukorbetegkísérleti patkányokat vizsgáltak. A patkányok napi egy bögre áfonyát ettek, amirendkívüli gyógyulási folyamatokat indított el a szervezetükben. A feketeáfonya révén a vér triglicerid tartalma csökkent jelentõsen, és a káros koleszterin is alacsonyabb lett. A fenti pozitív hatások mellett az áfonyaimmunerõsítõ hatását is megfigyelték a kísérleti állatokon.

A kutatási eredmények fényében tudjuk, hogy ha emberfogyasztja rendszeresen az áfonyát napi egy bögre mennyiségben, az hosszú távon kedvezõ mind a cukorbetegség, mind a szívbetegségek megelõzésében, hiszen azáfonya jótékony gyógyítója az emberi szervezet gyulladásainak.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel