Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem mindig a mérleg mutatja az ideális testsúlyt!

Egészség & Életmód

Nem mindig a mérleg mutatja az ideális testsúlyt!

A nõk többsége álmodozik egy vágyott testsúlyról – állítjáka legfrissebb amerikai kutatások. Az álomsúly még akkor is ott motoszkál a nõkfejében, ha irigylésre méltó alakjuk van, ha BMI értékük ideális, haegészségesen élnek, akkor is.

Viszont sok nõ hajlamos az álomképeknél maradni, és a mindennapokban csak vajmi keveset tesz azért, hogy ezt a vágyott testsúlytel is érje.

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy még egy szuper alakkal rendelkezõ nõ fejében is ott van egy magasabbra tett mérce, az álomtestsúly, amit szeretne elérni, aminek szeretne megfelelni, és ezzel a túlzottelvárással önbizalom problémákat vesz a saját nyakába – holott aktuális alakjaezt egyáltalán nem indokolná.

Olyannyira nem, hogy folyton külsõ megerõsítéseket és elismeréseket kap a nõ az élettársától vagy férjétõl, közelebbiés távolabbi ismerõseitõl. Ilyenkor szükségessé válik, hogy megválaszoljuk akövetkezõ kérdéseket: Boldogság tölt el bennünket?

Muszáj az eredetilegkitûzött súlyt elérnünk? Már most remekül érezzük magunkat? Ha a kérdésekreigen a válasz, akkor érdemes megfontolni, hogy valójában mi is a további célunk, hiszen a fogyás kérdéskörével már nincs problémánk.

A mérleg nyelve nem pusztán a súlyfeleslegrõl árulkodik.Számos dolog befolyásolja, hogy valakinek pontosan mekkora is a testsúlya.Rengeteget számít az ember csontozata (vékonyabb vagy vastagabb) és az izomzatfelépítése is abban, hogy mennyit mutat a mérleg.

Lehet, hogy alapvetõen nincsgondunk az alakunkkal, csak a mérleg és a BMI mutatja, hogy fogynunk kéne.Érdemes ilyenkor átgondolni, hogy valóban igényli-e a szervezetünk a fogyókúrát vagy csak az alkatunk „erõsebb” másokénál.

Ha most jól érezzük magunkat, vajon modell alakúra fogyva is ilyen elégedettek lennénk önmagunkkal, akkor éreznénkjól magunkat? Hívjuk segítségül a saját érzéseinket és a tükröt, amikor egydiéta elkezdésérõl mérlegelünk, ezek sokkal inkább megmutatják a valóságot,mint egy mérleg.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel