Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem tudja, mitől hízik? A rejtélyes hízás leggyakoribb okai!

Egészség & Életmód

Nem tudja, mitől hízik? A rejtélyes hízás leggyakoribb okai!

A testmozgás hiánya és az étkezéseinket meghatározó rosszszokásaink gyakran vezetnek elhízáshoz. Kevesen tudják azonban, hogy afelhalmozódó túlsúly mögött gyakran lelki okok húzódnak meg a háttérben –hiszen anyagcserénkre számos folyamat van hatással.

Rejtélyes hízást okozhat a stressz. A stressznek is van egyoptimális szintje, és ha az ember fokozott mértékû stresszt él át hosszabb idõnkeresztül az hatással lesz a hormonháztartására is.

Ennek következtébennövekszik a szervezet tápanyagigénye, megnõ a kiadósabb fogások választása, éselindul egy zsírfelhalmozással járó folyamat a szervezetben. A súlyfeleslegindokolatlannak tûnõ felhalmozását okozhatja az alváshiány is, ami együtt járhat a stresszes életmóddal.

A zsírégetés, mint ahogy a szervezetünkáltalában, egy ideális napi ütemhez igazodva tud optimálisan mûködni. Ha azéjszakai pihenés nem kielégítõ és borul a harmonikus napirend, a szervezetenergiafelhasználási folyamatai is felborulnak és nem tudnak kedvezõen mûködni.

Rejtélyes hízást okozhatnak a fertõzések és a krónikus megbetegedések, hiszen ezek gyakran kedvezõtlenül befolyásolják azanyagcserénket. Mind hormonális, mind emésztési problémák is okozhatnakproblémát.

Egy betegség gyógyszeres kezelése is lehet a hízás hátterében,ilyenkor érdemes elgondolkodni a gyógyszer lecserélésén, hiszen egy hormonkészítmény hatalmas súlygyarapodást okozhat. Ebben a folyamatbantermészetesen orvos segítségére és támogatására van szükségünk.

A hízás egy további tényezõje a mértéktartásra valóképtelenség. Egyszerûen az emberek zöme nincs azzal tisztában, hogy valójában mekkora a szervezete tápanyag igénye. Talán ez egy egyszerûbb út, hiszen amegfelelõ kereteket tisztázva, és a változás útjára lépve egyszerûen leadhatóka felszaladt kilók.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel