Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem tudok lefogyni, mi lehet a baj? Ellenőrizte már pajzsmirigyét?

Egészség & Életmód

Nem tudok lefogyni, mi lehet a baj? Ellenőrizte már pajzsmirigyét?

Gyakran szembesülnek a fogyni vágyók azzal a nehézséggel,hogy bármennyire is szeretnének, nem tudnak megszabadulni a feleslegeskilóiktól, vagy legalábbis nem annyi feleslegtõl, amennyitõl szeretnének.

Hajlamos lehet az ember ilyenkor a szélsõséges megoldásokra a fogyás érdekében,viszont nem garantálhatják ezek az extrém módszerek sem a fogyást, fõleg abbanaz esetben nem, ha a szervezetünkben, a hormonháztartásunkban rejlik az igaziprobléma, a hízás oka.

A pajzsmirigy mûködésének rendellenességei gyakranjárnak hirtelen elhízással, és azzal, hogy az ember diéta ellenére sem képesleadni a súlyfelesleget.

A pajzsmirigy, az aprócska pillangó szervünk termeli a pajzsmirigyhormont, ami a helyes anyagcsere folyamatokért is felel aszervezetünkben. A hormon hiánya révén a szervezet anyagcseréjében lép felprobléma, hiszen veszélybe kerül annak ideális mûködése.

A pajzsmirigy megbetegedését számos tünet jelezheti elõre, amiket tapasztalva mindenképpen érdemes kivizsgáltatni magunkat: fáradtság, száraz bõr, hajhullás,hajszárazság, fázékonyság, rendszertelen menstruáció, kerekded arc, hirtelenhízás, hangulatproblémák, görcsök, izomfájdalom, székrekedés, meddõség, a nyakduzzanata, csökkenõ libidó.

A pajzsmirigy alulmûködése – ami a hízásért felelõssétehetõ, egy általános laborvizsgálat eredményeként könnyen kimutatható.

Amennyiben a normál tartománytól jelentõs eltérés mutatkozik a hormonokszintjében, akkor szakorvosi segítséggel lehet kezelni a problémát, és egészenkönnyedén kordában lehet tartani a szervezet pajzsmirigymûködését, ésélethosszig tartó hormonpótlással helyreállhat a mûködés, és elérhetõ válik a vágyott testalkat is.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel