Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Öregíthet a rossz étrend!

Egészség & Életmód

Öregíthet a rossz étrend!

Az öregedés folyamata nem kerülhetõ el, hiszen ez egytermészetes folyamat az élet körforgásában, azonban nem mindegy, hogy milyenéletkorban kezdünk el öregedni, és mennyire zajlik gyorsan ez a folyamat.

Haszeretnénk minél késõbbre kitolni az öregedést és szeretnénk lelassítani ezt afolyamatot, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha odafigyelünk arra, milyen ételeket fogyasztunk.

Kutatási eredmények igazolják, hogy a káros ételekkövetkeztében a szervezetbe kerülõ káros anyagok öregítik a bõrt és aszervezetünket egyaránt.Számos kutatás alátámasztotta, hogy a transzzsírokban gazdaggyorséttermi ételek képesek gyulladásos folyamatokat elindítani a szervezetben.

Milyen fogások idéznek elõ korai öregedést?

Bármelyik egészségtelen ételre igazez legyen az a chips, sült krumpli, egyéb bõ olajban készült ételek, amik televannak az öregedésért is felelõ transzzsírral. Ugyancsak öregedést okoznak acukros sütemények, a fánkok, amik egyszerre tartalmaznak rengeteg transzzsírtés mellé még cukrot is.

A cukor ugyancsak korai ráncosodást indít el a bõrünkben, mint a nem megfelelõ zsírok.

Ha olyan hagyományos magyar fogásokra gondolunk, mint a szalonna és a szalámi, ezeket is jobb, ha elkerüljük, mert azsír mellett még nitráttal is tele vannak, amik ugyancsak gyulladások kialakulására hajlamosítanak, ezzel is öregítve a testet és szerveket.

A vöröshúsok és az alkohol sem kedveznek a bõrnek, és kedvezõtlen hatásaik nem csakkívül láthatóak, de belül is érvényesülnek károsítva ezzel a szervezetünket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel