Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Ősszel is találhat magának egészséges szabadtéri kikapcsolódást – Csak keresni kell!

Egészség & Életmód

Ősszel is találhat magának egészséges szabadtéri kikapcsolódást – Csak keresni kell!

Nyaranta megtelnek a szabadidõs programok, számos család elõszeretettellátogatja ilyenkor a szabadtéri sportrendezvényeket.

Az õszi évszak azonbansokak számára egyet jelent a bezárkózással, holott a kellemes õszi idõ, a mérsékelt idõjárási körülmények még jó pár hétig kedveznek a szabadidõs tevékenységeknek.

Minél tovább és minél több idõt töltünk õsszel is aszabadban, annál felkészültebben várhatja a szervezetünk a telet, hiszen ezéleterõt, fittséget és kisebb testsúlyt is jelenthet. Érdemes hát õsszel is aktívnak maradnunk, és keresnünk a szabadtéri lehetõségeket.

Mind az immunrendszernek, mind a felesleges kalóriáknak jóttesz a szabadlevegõn végzett mozgás – még akkor is, ha sokan nem is tudják,hogy akár egy egyszerû séta is milyen kedvezõ hatásokat képes elindítani aszervezetben.

A megfázást a réteges öltözködéssel az õszi testmozgások alkalmával is könnyen elkerülhetjük, és érdemes aktívan élni õsszel aszabadlevegõn a harmonikusabb és egészségesebb napok érdekében.

A legkedvezõbb mozgásformák a séta és a kocogás, amelyek immunrendszerünket is erõsítik és nemcsak az alakunknak kedveznek, hiszen képesek kellõen átmozgatni bennünket. Asportolás egyszerûbb, mint gondolnánk.

Egy kocogás túlzottan sok eszközt semigényel részünkrõl, és õsszel annyira kellemes mind az idõjárás, mind az õszifák látványa, hogy ilyenkor a szabadban tartózkodni igazi felüdülést jelenthetmindenki számára.

Remek alternatíva, ha a szabad hétvégét együtt töltjük acsaláddal egy közeli erdõben és kirándulunk egy nagyot mindenki örömére. A gyerekek az õszi levelek begyûjtését is biztosan élvezni fogják, amiket otthonmeg is száríthatunk, és kellemes emlékként megõrizhetünk az õszi aktívkiruccanásunkról.

Hazánkban is egyre inkább közkedvelt mozgásforma az ún.nordic walking, amit minden vállalkozó kedvû kipróbálhat. Ez a speciális gyaloglás rendkívül jó zsírégetõ mozgásforma, ami ötvözi a futás és a sífutás elõnyeit.

Ha ezt a mozgásformát kipróbáljuk, és megszeretjük, az garantáltan a szabadbacsábít minket még õsszel is, és ezzel felkészülten, egy edzett testtel ésimmunrendszerrel várhatjuk a telet.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel