Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Párosan szép az élet, párosan könnyebb a fogyás is!

Egészség & Életmód

Párosan szép az élet, párosan könnyebb a fogyás is!

Párosan szép az élet – így szól a régi bölcsesség. Az életminden területére igaz ez a régi, közismert mondás, és kutatások is igazolják,hogy sokkal boldogabbak a nem egyedülálló emberek.

Viszont olyannyira igaz,hogy az élet minden területére igaz az állítás, hogy a friss kutatások szerintmég a fogyókúra során is kedvezõen befolyásolják egymást a párok.

Egy reprezentatív, amerikai kutatás eredményei szerinthatásosabb és kevésbé megterhelõ, kíméletesebb a közös diétázás, minthateljesen egyedül kellene ezzel az állapottal szembenéznünk.

Párosan azért is jobb a fogyókúra, mert a másik emberben motiváló erõre találhatunk, éskontrollként is remek funkciót tölthet be a másik személy. Persze nem úgy nézki egy ilyen páros fogyókúra, hogy a férfi és a nõ dekára pontosan ugyanannyiteszik, hiszen a két nem szervezetének teljesen más igényei vannak.

Viszont nemis ez a fontos. Sõt az sem fontos, hogy minden étkezéskor együtt fogyasszuk e la diétás menünket, az igazi támogató erõ abban van, hogy odafigyelünk a másikra, megoszthatjuk a másikkal a sikereinket, még akár játékos versenybe iskezdhetünk, ha ahhoz van kedvünk.

A kulcs azonban az õszinte kommunikációban rejlik, ahogy bármikor máskor, így ha vétkeztünk, ezt mindenképpen el kell, hogy áruljuk.

Még a fent említett nemi különbségekre is oda kell figyelnünk, hiszen nem szabadelfelejteni, hogy míg a nõ valamivel több szénhidrátot is megehet, addig aférfi a zöldségbõl és a gyümölcsbõl ehet többet – ezeket az eltérõ igényeketfigyelme véve lehet a közös életmódváltás útján elindulni.

Az is fontos, hogy atáplálkozás mellett a rendszeres testmozgásról is közösen szükséges meghoznunka döntést. Mozogjunk együtt, élvezzük együtt a szabad levegõt, szánjunk napi fél órát a mozgásra.

Örüljünk õszintén egymás sikerének, és ne legyünkféltékenyek, ha a másiknak valami jobban megy, inkább merítsünk erõt egymás sikereibõl, eredményeibõl.

Maradjunk végig egymás motiválói, és õrizzük meg aközös öröm lehetõségeit, hiszen a fogyókúra önmagában is nehéz dolog, de együttbiztosan eredményesebbek lehetünk, mint egyedül.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel