Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Semmilyen hatással sincsenek a szervezetre a csodakarkötők

Egészség & Életmód

Semmilyen hatással sincsenek a szervezetre a csodakarkötők

A Yorki Egyetem kutatási eredményei szerint a fogyasztó,gyógyító, fájdalomcsillapító hatással bíró karkötõk valójában teljesenhatástalanok. Pusztán az ilyen csodakarkötõk értékesítésekor hangzanak jól ezekaz ígéretek, viszont szervezetünk mûködésére különösebb hatást nem gyakorolnak.

Az egyetem egyedülálló kutatást végzett a témában, hiszenszámtalan olyan reklámmal találkozhat az ember nap, mint nap, hogy semmilyen más teendõje nincs, csak egyszerûen viselni kell a karkötõt és ezzel fogyhat,ezzel elfeledheti a fájdalmait és mindezért csak pár száz dollárt kellfizetnie.

A Yorki Egyetemen 70 beteg részvételével végezték el a kísérletüket,amiben négyféle karkötõ hatásait vizsgálták majdnem fél éven keresztül, hiszena résztvevõk 5 teljes hónapig hordták a karkötõt. A résztvevõket folyamatosanmonitorozták, hogy milyen fájdalmaik vannak, mennyit fogytak.

A kutatók eredményei szerint semmilyen mágneses csuklópánt vagy réz karkötõ nem képes gyógyító vagy más egyéb hatást gyakorolni a szervezetre, maximum a placebo hatást érik el.

A kutatásvezetõ, Dr. StewartRichmond, úgy nyilatkozott, hogy fantasztikus lenne, ha ilyen könnyen ésbiztonságos módszerrel lehetne súlyt veszteni, fájdalmakat csillapítani, de akarkötõkre költött pénz hasztalan.

Érdemes gyógynövényekkel és természetgyógyásszal kísérletezni a karkötõk helyett.

A kutatásvezetõ szerintnem kizárt, hogy valaki kedvezõ hatásait tapasztalja egy ilyen karkötõnek, az ahatás viszont bármi mással is elérhetõ, amirõl az ember elhiszi, hogy kedvezõlesz a számára – így mûködik az önszuggesztió és a placebo.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel