Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Szeretnél formás popsit? Íme, néhány hasznos gyakorlat!

Egészség & Életmód

Szeretnél formás popsit? Íme, néhány hasznos gyakorlat!

Bátran kijelenthetjük, hogy nincs olyan nõ, aki ne szeretneformás, kerek feneket; olyat amilyen a hirdetõtáblák és a magazinok oldalainnap, mint nap szembejön velünk a formás topmodellek fotóit látva. A jó hír,hogy sokkal kevesebbet is elegendõ megtennünk ennek az álomnak a teljesítésért,mint azt elsõre gondolnánk.

Biztosítsunkmagunknak napi 15 percnyi üresjáratot, szerezzünk be egy ugráló kötelet és kétfélkilós súlyzót, vegyük elõ az egyik konyhaszéket és máris belefoghatunk apopsi formálásba.

Rendkívül hatékony gyakorlat a lábemelés oldalirányban.Ehhez helyezkedjünk el a földön oldalt fekve nyújtott lábbal, karunkkalsegítsünk megtámasztani a fejünket.

Kezdõdhet is a gyakorlat, nincs más teendõ,mint a felsõ lábat felemelni a magasba (min. fél méterre), megtartani (min. 20másodperc erejéig) és leengedni. Ebbõl végezzünk el mindkét lábra 15-20sorozatot.

Ugyancsak hatékony gyakorlat a lépegetés oldalirányban.Ehhez vegyük elõ az ugráló kötelet. Vegyük fel az alaphelyzetet, álljunk kicsiterpeszbe és a vádlinknál kössük szorosra kötelet, a karunkat emeljük fel elõremellsõ középtartásban és picit hajlítva a térdünket guggoljunk le (nemszükséges mélyre guggolni).

Ebben a tartásban, figyelve arra, hogy lábaink izmaival a kötél a vádlin maradjon, lépegessünk jobbra 15-20 alkalommal, majdvissza balra is lépjünk 15-20-as sorozatot.

Végül, de nem utolsó sorban a 15 percbe még belefér egyharmadik gyakorlat is a féllábas guggolás. Helyezkedjünk el állásban egyenesháttal és csípõre tett kézzel. Emeljük fel a jobb lábunkat és tartsuk meg úgy,hogy körülbelül 45 fokot zárjon be a padlóval.

Ebbõl az alapállásból kezdjünkel szépen lassan guggolni egészen addig, amíg képesek vagyunk megõrizni az egyensúlyunkat, majd térjünk vissza alapállásba. Miután a bal lábunkkal10-15-ször guggoltunk, cseréljünk lábat, és végezzük el a másik lábunkkal is agyakorlatot.

Garantált, hogy 4 hetet követõen már látható lesz eredmény,ha minden nap elvégezzük ezt a három, összesen negyed órát igénybe vevõgyakorlatot.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel