Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Táncos jóga: A legjobb testmozgás fiatalos és vagány csajoknak!

Egészség & Életmód

Táncos jóga: A legjobb testmozgás fiatalos és vagány csajoknak!

A fogyókúrás õrület minden korosztályt érint, így atinédzserek és a fiatal felnõttek sem maradnak ki a sorból. Ebben az életkorbankülönösen fontos a lányoknak, hogy mit gondol róluk a környezetük éselõszeretettel követnek mindenféle új divatirányzatot.

Így nem csoda, ha a tinilányok többsége már régen túl van élete elsõ diétáján, hisz azokra a vékonydivatikonokra akarnak hasonlítani, akik életük minden percében csinosak.

Éppenezért a fiatal korosztály gyakran a szélsõséges diétáktól sem riad vissza, aminem feltétlenül egészséges a szervezetük számára. A rendszeres testmozgás és asport azonban biztosan többet használ, mint árt, ezért az a fiatal korosztályszámára is melegen ajánlott.

A mozgásforma megválasztása azonban okozhat némi fejtörést afiataloknak is. Kérdéses, hogy szeret-e az ember futni, kedveli-e azedzõtermeket, illetve az a legnagyobb kérdés, hogy milyen típusú mozgásformajelent feltöltõdést az ember számára.

Egy szuper fiatalos és trendi mozgásforma a táncos jóga, ami kifejezetten az alakformálásra vágyó lányokat célozza meg.Gillian Clak és Teigh McDonough, amerikai edzõk állították össze ezt az újprogramot, amivel a nõknek, a fiatal nõknek szóló újdonságot alkottak.

Az edzésprogramban ötvözték a jógát a balettel és változatos tánclépésekkel,mindemellett a kardio-gyakorlatok is teret kapnak a programban, így egy hatásos,kikapcsolódást jelentõ, vidám programot kínálnak a mozgásra vágyóknak.

Az edzést a YBB, Yoga Booty Ballet névre keresztelték, amitöbb lehetõséget is nyújt azoknak a nõknek, akik kipróbálják ezt amozgásformát.

Egyrészt feltöltõdést jelent, másrészt az izmok igénybevételével erõsödhet a gyengébbik nem, harmadrészt pedig hatékonyan segít a fogyásban is.

A YBB során azt tapasztalhatjuk, hogy szinte el sem fáradtunk, és nem ismegterhelõ az edzés, viszont az edzés másnapján már tapasztalható lesz, hogymilyen hatékonyan átdolgoztattuk a mélyizmainkat. A YBB egyben relaxációt isjelent, mert egy rövid meditációval hangolja rá az embert a testmozgásra.

Agyakorlatokat, akár mi magunk is összeválogathatjuk. Bár itthon nem közismertez az edzésforma az interneten kedvünkre keresgélhetünk a táncos jóga videókközött, és ha megjött a kedvünk, akár összeránthatjuk a barátnõket is, éskipróbálhatjuk együtt, közösen élvezve az elõnyeit.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel