Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Tények és tévhitek a narancsbőrről

Egészség & Életmód

Tények és tévhitek a narancsbőrről

Bárhol is tûnik fel a narancsbõr, legyen az a combunk vagy afenekünk, a karunk vagy a hasunk – egy biztos, nemtõl függetlenül megnehezítiaz életünket ez az esztétikai probléma.

Érdemes tisztázni ezért pár alapvetõ dolgot a narancsbõrrel kapcsolatban, hiszen ezt a témát is számtalan kétely éstéves információ lengi körül.

Az egyik alapvetõ tévhit a körül kering, hogy pontosan mi isokozza a narancsbõrt, hiszen sokan azt feltételezik, hogy a méreganyagok állnaka háttérben, az azonban egyáltalán nem igaz.

A narancsbõr akkor alakul ki,amikor a felesleges zsírsejtek a kollagének közé szorulnak, tehát azsírsejtekhez és a bõr összetevõjéhez van köze, nem pedig a salakanyagokhoz. Amásik gyakori tévhit, hogy a narancsbõr a nõk problémája.

Ez sem teljesen igaz,hiszen a férfiak is ugyanúgy küzdenek ezzel a nehézséggel. A különbség a kétnem között az, hogy a nõknél gyakrabban fordul elõ valamilyen hormonális probléma miatt a narancsbõr, mint a férfiaknál. A legtöbben azt gondoljuk anarancsbõrrõl, hogy az életkorunk kedvezõtlenül befolyásolja.

Ebben vanigazság, hiszen a bõr is öregszik a születésnapok számának gyarapodásával,ráadásul a csökkenõ ösztrogén is rontja a kötõszöveteket, ernyedté teszi akollagén-rostokat.

A narancsbõr így idõsebb korban nagyobb gondot jelenthet,viszont kellõ testmozgás és megfelelõ étkezés segítségével elkerülhetõ és kordában tartható a probléma. Gyakori tévhit, hogy egyszerûen a genetikára és ahajlamra hagyatkozva az emberek elodázzák a problémát.

Igaz, hogy befolyásoljaa hajlam a narancsbõr kialakulását, viszont a környezeti tényezõk isugyanannyira számottevõ hatást tudnak gyakorolni. A másik vélekedés, hogynarancsbõre csak az elhízott embernek van, ez sem így van.

Vékony és normál testsúly mellett is kialakulhat narancsbõr. A testünk zsír aránya perszebefolyásolja, de ettõl még a vékonyabbak között is elõfordul, akinek igaziproblémát jelent a narancsbõr. Mi a helyzet vajon a mozgással és kozmetikaibõrfeszesítõ termékekkel?

El kell szomorítanunk mindenkit, hogy az utóbbi kényelmesnek tûnõ megoldás sajnos fikarcnyit sem ér, ellenben a testmozgás már igen.

Sõt, a megfelelõ mozgás segít az izmok építésében és formálásában, segí ta megfelelõ véráramlásban, így abban is segít, hogy a bõr alatti rétegekmegfelelõ stimulálásával szinten tartsuk vagy megelõzzük a problémát.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel