A fogyókúrázók azért szeretik a görög joghurtokat, mert azokrendkívül egészségesek és a fogyást is segítik. Azonban nem szabad azt szemelõl tévesztenünk, hogy ez bizony nem mondható el az összes görög joghurtról.
A kulcs a készítés módjában rejlik, mert az teljesen igaz,hogy az eredeti görög joghurt nagyon gazdag fehérjében, azonban vannak olyangyártási technikák, amik miatt ez nem igaz minden görög joghurtra.
Bár a görögjoghurtok összességében sûrû és fehérjében gazdag joghurtok, mégis vannak olyangyártók, akik a szûrési folyamat elhanyagolásával csökkentik ezeket az értékesbelsõ tartalmakat egy-egy joghurtban.
Az sem feltétlenül igaz teljesen, hogy a görög joghurt nem állati eredetû, pedig sok vegetáriánus kedveli ezeket atermékeket.
Viszont számos gyártó az állati kötõszövetet tartalmazó zselatintalkalmazza annak érdekében, hogy elérje a joghurt az ideális állagot vagyis agörög joghurtok sok esetben nem vegetáriánus termékek.Számos ízesített görög joghurt is kapható a boltokban.
Fel is merül a kérdés, hogy ezek vajon mennyire egészségesek?
A válasz az, hogy semennyire, ezek ugyanis rengeteg cukrot tartalmaznak, akár 25 g tiszta cukoris lehet egyetlen doboz joghurtban. Éppen ezért tanácsos a natúr joghurt mellett dönteni, és kedvünkre ízesíteni odahaza friss, idénygyümölcsöket felhasználva.
Úgy tartják, hogy a görög joghurt fagyasztva is jó, az igazság azonban az, hogya fagyasztott terméknek magasabb a cukortartalma, vagyis nem egy diétástermékrõl beszélünk.