Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Tévhitek a görög joghurtról

Egészség & Életmód

Tévhitek a görög joghurtról

A fogyókúrázók azért szeretik a görög joghurtokat, mert azokrendkívül egészségesek és a fogyást is segítik. Azonban nem szabad azt szemelõl tévesztenünk, hogy ez bizony nem mondható el az összes görög joghurtról.

A kulcs a készítés módjában rejlik, mert az teljesen igaz,hogy az eredeti görög joghurt nagyon gazdag fehérjében, azonban vannak olyangyártási technikák, amik miatt ez nem igaz minden görög joghurtra.

Bár a görögjoghurtok összességében sûrû és fehérjében gazdag joghurtok, mégis vannak olyangyártók, akik a szûrési folyamat elhanyagolásával csökkentik ezeket az értékesbelsõ tartalmakat egy-egy joghurtban.

Az sem feltétlenül igaz teljesen, hogy a görög joghurt nem állati eredetû, pedig sok vegetáriánus kedveli ezeket atermékeket.

Viszont számos gyártó az állati kötõszövetet tartalmazó zselatintalkalmazza annak érdekében, hogy elérje a joghurt az ideális állagot – vagyis agörög joghurtok sok esetben nem vegetáriánus termékek.Számos ízesített görög joghurt is kapható a boltokban.

Fel is merül a kérdés, hogy ezek vajon mennyire egészségesek?

A válasz az, hogy semennyire, ezek ugyanis rengeteg cukrot tartalmaznak, akár 25 g tiszta cukoris lehet egyetlen doboz joghurtban. Éppen ezért tanácsos a natúr joghurt mellett dönteni, és kedvünkre ízesíteni odahaza friss, idénygyümölcsöket felhasználva.

Úgy tartják, hogy a görög joghurt fagyasztva is jó, az igazság azonban az, hogya fagyasztott terméknek magasabb a cukortartalma, vagyis nem egy diétástermékrõl beszélünk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel