Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Tíz apró tanács és szabály az egészségesebb életért

Egészség & Életmód

Tíz apró tanács és szabály az egészségesebb életért

Rendszeres testmozgás, egészséges és tudatos táplálkozás,hatékony stressz kezelés – és ezzel azt gondolhatjuk, hogy teljes is a sor,ennyi elegendõ az egészséges élethez.

Viszont ezeknél sokkal apróbb dolgokat is megtehetünk nap, mint nap, amik támogathatják törekvésünket egészségünk megõrzése érdekében. Nézzünk most meg 10 ilyen tanácsot, amit érdemes hosszú távon megfogadnunk és alkalmaznunk!

1. Fogselymet a fürdõszobai szekrénybe! Persze necsak szekrénybe, leginkább a szánkba. A fogkefe segítségével eltávolítható afogak felszínére lerakodó lepedék, viszont a fogselyem a fogak közül is segítkitisztítani a káros baktériumokat, így elõzve meg a felesleges méreganyagoklerakódását a szervezetben.

2. Rendszeresen együnk! A szervezetünk, avércukorszintünk szempontjából az az ideális, ha naponta több alkalommal éskevesebb mennyiségeket eszünk.

A reggeli, ebéd, vacsora hármasa sajnos nemelegendõ, érdemes 2-3 óránként ennünk a gyors anyagcsere érdekében, és ilyenkora rostban gazdag élelmiszereket részesítsük elõnyben.

3. Otthon fõzött kávé! Érdemes mind a pénztárcánk,mind a kalóriatartalom miatt magunknak elkészítenünk a reggeli serkentõitalunkat, hogy az pont annyi kalóriát tartalmazzon, amennyit feltétlenülszükséges.

4. Lépésszámlálás! Ha a telefonon nincs ilyenfunkció, érdemes beszerezni egy kis egyszerû lépésszámlálót, hogy figyelhessükmennyire élünk aktív életet. Napi minimum 10 ezer lépés szükséges az egészségesélethez.

5. Kielégítõ alvás sportruhában! Érdemes félredobnia pizsamát és felvenni estére is a tiszta edzõruhánkat, hogy reggel, amikor kipattanunkaz ágyból nyomban egy kis testedzéssel indíthassuk a napot.

6. Kegel-gyakorlatok a nõkért! A Kegel gyakorlatokszámtalan intim problémára jelentenek megoldást, de a nõi fenék is feszesebbétehetõ általa.

7. Bókok önmagunknak! Szép vagyok! Jó alakom van!Érdemes olykor elismerõen nyilatkoznunk saját magunkról, hiszen ez nagyobbdózisban szolgáltathat örömhormonokat, mint egy kis csokoládé. Egészségünkettámogatjuk, ha szeretjük és elismerjük önmagunkat.

8. D vitamin minden nap vár rád. Szükséges afolyamatos D vitamin szint ellenõrzése, hiszen rengetegen küzdenek tudtukonkívül is a vitamin hiányával, fõleg a téli idõszakban, pedig sok betegségkialakulása megelõzhetõ, ha odafigyelünk fogyasztására.

9. Zabpelyhet a tányérba! Reggelente érdemes teljeskiõrlésû zabkását fogyasztanunk, hogy kellõ energiával induljon a nap.

10. Dallamos étkezés. Garantált a jókedv és az egészség, ha kedvenc zeneszámaink szólnak,miközben vacsorázunk. Kutatások alátámasztották, hogy lassabban eszünk, haevéskor lassabb zene szól a háttérben.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel