Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Túl keveset mozognak a várandós kismamák

Egészség & Életmód

Túl keveset mozognak a várandós kismamák

Az Iowa Állami Egyetem kutatási eredményei szerint azAmerikában élõ kismamák nagyon kevés idõt töltenek testmozgással a várandósságalatt. Ez az általános hozzáállás a terhesség késõbbi szakaszát, a szülést ésaz anyaság éveit is megnehezítik.

A derékfájás, hátfájás elkerülése és a felesleges kilók felszedése ellen érdemes a kismamáknak is mozogni, hiszen amozgás által nyerhetõ életerõ sok területen támogathatja a várandóssághónapjait.

A kutatás során feltárták, hogy ne elegendõ napi fél órasporttevékenység egy kismamának, arra érdemes inkább törekedni, hogy avárandósság ideje alatt aktív életet éljen a kismama, mert ezzel az álmatlanságsem alakul majd ki, és az ízületi, derék és hát fájdalmak is elkerülhetõek.

Ezzel szemben a terhes nõk az ébrenlét mintegy 75%-ban ülõ tevékenységet végez,holott egészen korán tájékoztatják a várandós nõket, hogy a fizikai aktivitásmekkora elõnyöket jelent számukra.

Viszont nem csupán a kismamára van jótékony hatással azaktív élet, hanem a csecsemõ egészségére is jótékony hatással van, ugyanis afeleslegesen felszedett kilók megnehezítik a gyermek életét is, merthajlamosabbak lesznek az elhízásra.

Már a terhesség alatt is számoskomplikációt, úgy, mint vérnyomás problémákat, cukorbetegséget, mérgezéstokozhat a feleslegesen felszedett túlsúly. Mindezért várandósan is érdemes aktívan élni, sokat mozogni, figyelni kell a rendszeres és folyamatos mozgásra,hogy ne erõltesse meg magát a kismama.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel