Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Vigyázat, fertõzõ az elhízás!

Egészség & Életmód

Vigyázat, fertõzõ az elhízás!

Egy családtag, vagy egy közeli jó barát hízása folytán igennagy esély van rá, hogy mi magunk is el fogunk hízni – állítja a Harvard és aKaliforniai Egyetem kutatócsoportja.

Számtalan alkalommal tekintettek már a szakemberek úgy atúlsúly problémájára, mintha az egy fertõzõ betegség lenne, hiszen már-már járványszerûen terjed a fejlett régiókban.

A két legnagyobb tengerentúliegyetem szakemberei azt állítják, hogy a saját testsúlyunkat meghatározza, hogya családtagoknak és a barátoknak mekkora a súlya. 32 év és 12.000 embervizsgálata után jelentették ki ezt a kutatók, akik a pácienseket 3 havontavizsgáltak meg.

A 32 év teljes adatállományát elemezték, és felfedezték,hogy a résztvevők folyamatosan híztak a három évtized során – mindezt apáciensek BMI értéke alapján vizsgálták. Jelenleg az amerikai lakosság majdnemharmada elhízott.

Érdekes megfigyelést tettek a kutatók, hiszen úgy látták,hogy egy adott városban mind a soványak, mind a kövérek külön csoportokba rendezõdtek, és ez nem csak attól függött, hogy hasonló a hasonlóvalbarátkozik.

Sõt, inkább attól vált függõvé, hogy valaki családtagja vagybarátja elhízik-e, hiszen ha valaki hízásnak indult, akkor a közeli ismerőseinek a hízása szinte garantálttá vált a közeljövőben, 200% volt rá azesély.

Megdöbbentõ lehet például, hogy vannak olyan családi kapcsolatok,amikben ez az esély csak 40% volt, ilyen a testvér és a házasfelek esete.Összességében a kutatás arról tanúskodik, ha nem akarunk megfertõzõdni, akkorbiztassuk a hízásnak indult környezetünket diétára és rendszeres mozgásra.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel