Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Zsírleszívás – Ha már nem segít egy fogyókúra sem!

Egészség & Életmód

Zsírleszívás – Ha már nem segít egy fogyókúra sem!

A zsírleszívás egy olyan orvosi beavatkozás, amibenkárosítják a bõr alatti zsírréteg eltávolítható részét, majd egy pici metszésttesznek a bõr felületén, és egy csõ segítségével leszívják a zsírt. Jelentõsebben a beavatkozásban, hogy csak egy bizonyos része távolítható el azsírrétegnek, ami több mindentõl is függ.

Egyrészt figyelembe kell venni, hogya bõr vérellátása zavartalan maradjon; másrészt látni kell, mekkora folyadékvesztést idéz elő egy adott mennyiségű zsírszövet eltávolítása;harmadrészt biztosítani kell mindenféle fertõzés megelõzését. Ezek azértannyira fontosak, mert a szervezet nem képes túlságosan nagymértékûbeavatkozást következmények nélkül viselni.

A zsírleszívás szigorú körülmények között alkalmazhatómódszer, és csakis akkor végezhető el a beavatkozás, ha az már klinikai esetet érint, és nincs más megoldás a súlyos elhízás kezelésére. Ez a módszer nem arravaló, hogy valaki csak leadjon pár felesleges kilót; nem arra való, hogylényegesen lefogyjon valaki; de nem is arra, hogy tökéletes alakot érjen el.

Esztétikailag pedig nem is nyújtja a zsírleszívás a legszebb eredményt arugalmatlan és kinyúlt bõr látványa folytán, sõt idősebb korban már nem is végezhetõ el a beavatkozás, mert a bõr regenerációjára már nincs is lehetõség.

A zsírleszívás végeredményére mintegy 3 hónapot kell várni, mert a beavatkozás után ennyi idõre van szüksége a bõr alatti rétegnek a teljesgyógyuláshoz, hogy eltûnjön a duzzanat és a véraláfutások.

Bár Amerikában egyreelterjedtebbek az esztétikai céllal végzett beavatkozások, amik csak egy-egykisebb területet érintenek, viszont az orvosok ezt a beavatkozást csak akkor ajánlják, ha tényleg nincs más megoldás az adott terület formálására.

Összességében a zsírleszívás nem ajánlott, és érdemes a természetes fogyásmódszereivel kísérleteznünk, mintsem mûtéti beavatkozásnak vetni alá magunkat,a testünket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel