Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A sörhas veszélyesebb a hagyományos elhízásnál is!

Elrettentő

A sörhas veszélyesebb a hagyományos elhízásnál is!

A túlsúly számos egészségügyi kockázatot rejt magában, ígymagasabb arányban okoz halált szív- és érrendszeri elégtelenség a túlsúlyosak,mint a normális súlyú társaik körében. A legújabb kutatási eredmények arróltanúskodnak, hogy a legveszélyesebb elhízás típus, a sörhas – vagyis a hasiterületen felhalmozódott zsír.

A tengerentúli tanulmány szerint az elhízássalösszefüggésben kialakuló betegségek elõfordulása attól függ, hogy hol és mennyi felesleges zsírréteggel rendelkezünk. Amerikában számtalan kutatás születettmár az elhízás és az elhízás következtében kialakuló betegségek kapcsolatáról.

Jelenleg közel 13.000 felnõtt szerepel a kutatási adatbázisban, beleértve atünetmentes alanyokat is. A szakemberek górcsõ alá veszik a testmagasságot, atestsúlyt, a has és a csípõ körfogatát. A vizsgálat eredményei szerintegyértelmû összefüggés van a has körfogata és a halálozás gyakorisága között,vagyis a sörhassal rendelkezõ elhízottak között a legmagasabb a halálozási arány.

Konkrétan tripla annyian haltak meg szív- és érrendszerirendellenességben a sörhassal rendelkezõ elhízottak a normál súlyúakkalösszevetve, így hatalmas kockázat van a hasi zsírréteg mögött. A leginkábbébresztõ hatású eredmény viszont az, hogy a többi elhízott társukkal összehasonlítva,a sörhas típusú hízás kétszer annyi megbetegedést, halálesetet idéz elõ.

Akutatók az eredmények láttán mindenkit arra figyelmeztetnek, akiknek súlyfeleslegük van, hogy nagyon figyeljenek annak egyenletes eloszlására, és ahasi zsírpárnák elleni harcban minden lehetséges lépést tegyenek meg egészségükmegõrzése érdekében.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel