Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Amerikában megbüntetnék a túlsúlyosakat, ezzel ösztönözve őket a fogyásra

Elrettentő

Amerikában megbüntetnék a túlsúlyosakat, ezzel ösztönözve őket a fogyásra

Az Egyesült Államokban található Alabama állam kormányzataegy igen meglepõ törvénytervezettel állt elõ. A tervezet szerint minden olyanállami alkalmazottat büntetésben fognak részesíteni, akinek nagyobb a testsúlyaaz átlagosnál.

Az állami alkalmazottak kapnának valamennyi idõt arra, hogy lefogyjanak, azonban ha ezt nem teljesítik a kiszabott határidõn belül, akkor súlyoskövetkezményei lehetnek a súlyfeleslegnek.

Alabama államban a szigorítást az ún. testsúly-adó jelenti.A majdnem 40 ezer állami dolgozó egy évet kapott arra, hogy normalizálja atestsúlyát, különben havi 25 dollárral lesz szegényebb, mert levonják ezt azösszeget a fizetésébõl testsúly-adó címén.

Sõt mi több, az egyébként ingyenes egészségbiztosítás sem jár részükre, hanem kötelesek lesznek önmaguk utánmegfizetni ennek a biztosításnak a díját.

Alabama kormányzói ilyen drasztikus lépéseket kívánnak hozni annak érdekében, hogy megfékezzék az elhízást, atúlsúllyal összefüggésbe hozható egészségügyi problémák további szaporodását,mert a hízás már-már járványként fenyegeti Amerikát, sõt mi több, a teljesvilágot.

Az elhízás következtében az ápolásra szánt költségek is az egekbeszöktek, és valahogy az államnak meg kell találnia a forrást a betegek gondozására, hiszen óriási terhet ró az állami egészségügyre a rengetegelhízott ember megfelelõ és szakszerû ellátása.

A tervezet biztosítja az állami dolgozók részére az ingyeneskivizsgálásokat az egy éves próbaidõ alatt, hogy idõben feltárják és kezeljék,ha valakinek vérnyomás vagy koleszterin, vagy egyéb problémája van. A cél, hogyminden állami alkalmazott BMI értéke 35 alatt legyen, és a vérnyomásuk ne haladjameg a 140/90-es értéket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel