Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az alacsony testsúly is káros lehet a szervezetre!

Elrettentő

Az alacsony testsúly is káros lehet a szervezetre!

Rengeteget hallani az elhízás és a túlsúly problémájáról,arról, hogy mennyi egészségügyi kockázata van ennek az állapotnak. Kevesebbszeresik szóba a másik véglet, hogy a túlzott vékonyság sem kedvezõ a szervezetmûködésének.

Az orvosok felismerték, hogy a kóros soványság miatt is számtalan veszélyes és a szervezetre káros egészségügyi probléma alakulhat ki. Mitõlalakulhat ki a kóros soványság, milyen háttere lehet ennek a problémának? Azorvosok erre a kérdésre is folyamatosan keresik a választ, és már válaszokat istudnak adni rá.

Elõfordulhat számos eset, amikor valakinek egyáltalán nincsszándékában, hogy vékony legyen, és nem is akar a magazinok hasábjain feltûnõmodellekre hasonlítani, azonban mégis minden igyekezetük ellenére rendkívülsoványak.

Ebben az esetben az orvosok a leggyakrabban a pajzsmirigy rendellenességeire gondolnak, egészen pontosan a pajzsmirigy túlmûködésére. Apajzsmirigy hormon számtalan dologért felelõs a szervezetünkben, többek közötta sejtjeink anyagcsere folyamataiért, éppen ezért ha túldiszponál a hormonmûködése, akkor minden felgyorsul odabent, ami egyben fogyást is okozhat. Aszervezet felpörgése olyan tünetekben jelentkezik, mint a magas pulzus, akidülledõ szemgolyó, a szív hirtelen és gyors dobogása, a zavart viselkedés.

A kóros soványság és a hirtelen bekövetkezõ, szinte kontrollálhatatlan fogyás mögött olyan probléma is állhat, mint alisztérzékenység, ami arra készteti a szervezetet, hogy nagyon gyorsan nagyonsok kilótól megszabaduljon.

Bármennyire meglepõ a soványság is okozhat különfélemegbetegedéseket. A soványság ugyanis nem jár kéz a kézben az egészséges táplálkozással,vagyis kialakulhat cukorbetegség is, annak ellenére, hogy az ember nemelhízott.

A soványság velejárója lehet a vérszegénység, ami ha a cukorbetegséggel egyidejűleg áll fenn, az komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. A kóros vékonysággal olyan állapotok járhatnak együtt, mint afáradékonyság, a nem megfelelõ erõnlét, a hajhullás, a bõr problémái, alehangoltság. Érdemes figyelembe venni ezeket a kockázatokat, ésmértéktartással fogyókúrázni, hiszen a ló másik oldalán lenni sem jelent egy egészségesállapotot.

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel