Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Az európai lakosságnak már több mint fele kövér!

Elrettentő

Az európai lakosságnak már több mint fele kövér!

A rohanó nagyvilág modern betegsége lett az elhízás, ésolyan meglepõ statisztikákkal találkozhatunk nap, mint nap, amik aztbizonyítják, hogy a túlsúly problémája nem kendõzhetõ el tovább, olyan súlyosbetegségek kialakulását is okozza, ami miatt ezzel a problémával foglalkoznikell.

Az európaiak több mint 50%-a túlsúlyos vagy súlyosan elhízott – szerepel az EP elé írt elõterjesztésben az elkeserítõ statisztika.

Abeadvány célja, hogy megakadályozzák az egészségtelen termékek reklámját, hogynépszerûsítsék a testmozgás fontosságát, hogy elõtérbe kerüljenek az egészségeséletmóddal kapcsolatos kampányok, amelyek minden életkori csoportotmegcéloznának, és a transzzsírok egyértelmû tilalmát is javasolja azelõterjesztés.

Bármennyire is meglepõ, de az európaiak körében már akkora gondot jelent a túlsúly, mint Amerikában, vagyis ez egy népbetegség.Korosztálytól függetlenül rengeteg embernek jelent problémát, sõt 27 millióelhízott gyermek él az EU országaiban, akiknek a száma éves szinten 1,3millióval gyarapszik – ez a szám óriási, és rendkívül elszomorító.

A beadvány szeretné a lakosságot és az EP-t arrafigyelmeztetni, hogy a hasi terület hízása olyan betegségek elõszobája, mint a cukorbetegség, a szívbetegség és az érrendszeri problémák. Sajnos a környezet,amiben a mindennapjaink éljük, hozzájárulnak a hízáshoz.

Rendkívül szigorú éskíméletlen módszerekre van szükség, hogy a kialakult problémát meg lehessenállítani, és kezelni lehessen; ezért a kiadvány azt javasolja az EP-nek, hogytekintsék az elhízást krónikus betegségnek, mert így több eszköz állna aszakemberek kezében, hogy kezeljék a problémát.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel