Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Keveset mozog a gyerek? Nem csak a túlsúlyt, a bizonyítványt is kockáztatja!

Elrettentő

Keveset mozog a gyerek? Nem csak a túlsúlyt, a bizonyítványt is kockáztatja!

A rendszeres testmozgás és a sport már gyermekkorban isnagyon fontos, annak érdekében, hogy megelõzhetõ legyen a túlsúly és annakminden kellemetlen következménye. A mozgással azonban nem csak test edzhetõ, ésnem pusztán a fizikai erõnlét és állóképesség javítható, hanem számtalanpozitív hatása van az elménkre is.

A rendszeresen sportoló 11 éves gyerekek az iskolaitanórákon is jobban teljesítenek, összehasonlítva azokkal a társaikkal, akik csak keveset, vagy az iskolai testnevelés órákon kívül semmit sem mozognak –olvasható egy új brit tanulmányban. A kutatók szerint a gyerekek számtalanaprósággal megelõzhetik a túlsúly kialakulását, és serkenthetik elméjükmûködését.

Éppen ezért érdemes aktívan részt venni a tornaórákon és minden lehetõséget megragadni arra, hogy aktívak legyenek. Az iskolai szünetekbenajánlott futkározniuk és kergetõzniük; tanácsos bringával járniuk iskolába; jólteszik, ha suli után együtt fociznak a barátaikkal; és sok idõt töltenek atermészetben túrázással és kirándulással.

A brit kutatók szerint hatalmas problémát jelent már aszigetországban is az elhízás. További gondot jelent, hogy a gyerekekrengeteget tévéznek, túl sok idõt töltenek képernyõ elõtt, és mindez olyanpasszív tevékenység, ami hozzájárul az elhízáshoz.

Megdöbbentõ adat, hogy Angliában 10 gyerekbõl 9 esetében teljesen hiányzik a napi egy órát kitevõaktív mozgás; sõt olyan gyerekek is vannak, akik egy hét leforgása alatt semtöltenek ennyi idõt mozgással. Pedig a sport hatására olyan folyamatok indulnakel az agyban, amik javítják az iskolai eredményeket. A mozgás során javul azagy vérellátása és oxigénellátása, és ennek révén fejlõdnek az aktív gyermekekmentális képességei.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel